Francia foci

Zidane szívesen lenne szövetségi kapitány

megosztom

A francia labdarúgás ikonja, Zinedine Zidane egy interjúban elismerte, hogy egy nap szívesen irányítaná a nemzeti válogatottat.

Zidane szívesen lenne szövetségi kapitány

A gallokkal 1998-ban világ-, 2000-ben Európa-bajnoki címet nyert kiválóság 2006-ban, vb-ezüsttel vonult vissza az aktív labdarúgástól, jelenleg a Real Madridnál dolgozik José Mourinho vezetőedző tanácsadójaként.

"Hogy a franciák szövetségi kapitánya legyek? Miért ne? Nem lenne rossz dolog. Az életben minden lehetséges" - mondta Zizou a Le Parisiennek.

Az 1998 aranylabdása legnagyobb fiáról, a Real Madrid korosztályos csatában futballozó Enzóról is beszélt. Arra a kérdésre, hogy (édesanyja révén) spanyol, vagy francia utánpótlás-válogatott lesz-e, a következő felelte: "Még nem dőlt el."

A francia válogatott éléről a tavalyi, dél-afrikai csúfos bukás és botrány miatt menesztették Raymond Domenech-et, azóta Zidane egykori csapattársa, Laurent Blanc a szakvezető. A csapat vezeti a csoportját az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, utolsó két mérkőzésükön, Albánia és Bosznia-Hercegovina ellen négy pontot kell szerezniük az elsőséghez.

megosztom