Férfi kézilabda BL

Skaliczki László a vereség ellenére is elégedett a szegediekkel

A Pick-Szeged csapata vasárnap hazai pályán szenvedett 12 gólos vereséget a német THW Kiel gárdájától, de Skaliczki László az eredmény ellenére elégedetten értékelt.

A Bajnokok Ligájának D-csoportjában a magyar ezüstérmes fogadta a német ezüstérmest, és az előzetes várakozásoknak megfelelően nagy arányú vendégsiker született (26-38). A szegediek az első félidőben egyenrangú partnerei voltak a világsztárokkal felálló "zebráknak", de a fordulás után már felőrlődtek a magyar játékosok.

"Rendkívül modern, agresszív és gyors kézilabdát játszott a Kiel, amihez gratulálok. Egy félidőn keresztül sikerült felnőni hozzájuk, ám az átlövéseinkkel és a szélsőjátékunkkal is akadtak gondok, így amikor védekezést váltottak a vendégek, nem tudtunk megújulni. Fiatal csapat vagyunk, többen első BL-meccsüket játszották, így nem lehetünk elégedetlenek a mutatott produkcióval" - mondta a találkozóról Skaliczki László, a Pick-Szeged vezetőedzője.

A térdsérülése miatt ezúttal is csak a kispadon helyet foglaló svéd klasszis, Kim Anderssont nem érte váratlanul a Pick játéka. "Nem lepődtünk meg azon, hogy nehéz dolgunk volt, hiszen a Szeged hazai pályán mindig nagyon erős, de a második játékrészben feljavuló kapusteljesítményünknek és támadójátékunknak köszönhetően magabiztosan nyertük a mérkőzést."