Real Madrid

Sikerült túljutnunk egy nehéz időszakon - José Mourinho

A Real Madrid Gonzalo Higuaín mesterhármasának is köszönhetően 4-0-ra elintézte idegenben az Espanyolt, a blancók edzője, José Mourinho szerint csapatának ezzel sikerült túljutni egy nehéz időszakon.

A Levante elleni vereséget valamint a Racing Santander elleni döntetlent követően sok szakértő és szurkoló a Királyi gárda "kríziséről" beszélt, noha a portugál határozottan cáfolta ezen kijelentéseket.

Mourinho elégedett lehet csapatával
Az utóbbi három találkozóján a fővárosiak 13 gólt szereztek, és mindössze kettőt kaptak (Rayo Vallecano 6-2-, Ajax 3-0, Espanyol 4-0) , ami után elhallgattak a együttest kritizáló hangok. 

"Sikerült túljutnunk egy nehéz időszakon" - kezdte mondandóját az Espanyol elleni győzelem után a  Special One. "Tizenhárom gólt sikerült szereznünk ezen a héten, úgyhogy természetesen boldog vagyok, különösen azért, mert azok a játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, most fantasztikusan futballoztak - gondolok itt Lassana Diarrára, Alvaro Arbeloára és persze Gonzalo Higuaínra".

Az argentin támadó a sérült Karim Benzemát helyettesítette az Espanyol ellen, és a három csodás góljával meg is hálálta a vezetőedző bizalmát. " Higuaínról mindannyian tudjuk, hogy mire képes. Számomra azonban a gólok helyett fontosabb volt, hogy egy kemény ellenfelet sikerült legyőznünk, amely a második gólunkig igen megnehezítette a dolgunkat".

Győzelmével a Real Madrid feljött a tabella harmadik helyére, egy ponttal lemaradva a címvédő Barcelona és az eddig meglepően jól teljesítő Levante mögött.

"Egy pont az egy pont, nem pedig tíz.Természetesen szeretném, hogy mi vezessük a tabellát, de egy pont hátrány az semmi"- zárta sorait Mourinho.