Kerékpár

Ha nem tiltják el, Contador megcélozza a Tour-győzelmet

  • MTI

A 2012-es szezonban is a Tour de France lesz a főversenye a háromszoros győztes Alberto Contadornak, már csak az a kérdés, hogy a spanyol kerékpárost novemberben eltiltják-e vagy sem.

A jelenleg a világ egyik legjobbjának tartott országúti bringás a hétvégén, az El Mundo lapban hozta nyilvánosságra tervezett 2012-es programját, amelyben a Tour mellett a Tirrén-Adria, a katalán, a Pais Vascó-i és a Dauphine Libere körverseny szerepel, és ha bírja erővel, akkor a Vuelta a Espanát is megcélozza.

Contador 2010-ben lebukott, szervezetében klenbuterol nyomaira bukkantak. Először felfüggesztették versenyzői engedélyét, majd hazája szövetsége felmentette, az ügy jelenleg a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) előtt van, amely novemberben dönt. A versenyző ártatlannak vallja magát, és elmondása szerint fertőzött hús miatt akadt fenn a vizsgálaton.

Contador a Tour de France-t 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben, a Giro d'Italiát 2008-ban és idén, míg a Vuelta a Espanát 2008-ban megnyerte, és ő volt a világon az ötödik, aki mindhárom nagy háromhetes viadalon diadalmaskodni tudott.