Magyar válogatott

Dzsudzsák egészséges, Egervári a helyszínen nézi meg a finneket

A Finnország ellen készülő magyar válogatott keretének játékosai hétfőn megérkeztek Telkibe, ahol nemzeti csapatunk megkezdi a felkészülést az október 11-ei találkozóra.

Király Gábor, Vanczák Vilmos, Lázár Pál és Bogdán Ádám csak kedden érkezik meg a válogatott központjába, míg a  kerettagok közül Rudolf Gergely és Elek Ákos kisebb húzódásra panaszkodott, de a vizsgálatok eredménye azt mutatja, hogy őket az orvosi stáb egy-két nap alatt rendbe hozza, ezért nem kell edzéseket kihagyniuk - írja az mlsz.hu.

Dzsudzsák játékára a finnek ellen is szükség lenne

Egervári Sándor szövetségi kapitány a szövetség honlapján vezetett internetes naplójában úgy fogalmazott: apró sérülésektől eltekintve a keret minden tagja egészsége.

"Több hetes háttérmunka után a mai naptól a játékosok is bekapcsolódnak az idei utolsó tétmérkőzés előtti felkészülésbe. A keret még nem teljes, de a jelek szerint - apró sérülésektől eltekintve - mindenki egészséges, ami azért nagy szó, mert Dzsudzsák Balázs is jelezte, hogy teljes értékű munkát szeretne végezni. Nem szeretnénk semmiféle kockázatot vállalni, ezért kedden délelőtt az őt operáló orvos megvizsgálja, megröntgenezi a kulcscsontját, és ezt követően dől el, hogy Balázs milyen intenzitású edzéseket folytathat a következő napokban. Mondanom sem kell, hogy rendkívül örömteli lenne, ha valóban maximális erőbedobással készülhetne a finnek elleni meccsre" - írta a szakvezető, aki pénteken a helyszínen tekinti majd meg a Finnország - Svédország - számunkra kulcsfontosságú - Európa-bajnoki selejtezőt.

"Hétfőn hosszasan beszélgettünk Bognár Györggyel, aki kérésünkre többször is elutazott a finnek mérkőzéseire, alaposan kielemezte ellenfelünk játékát, és rengeteg friss információval látott el bennünket. Pénteken én is elrepülök Helsinkibe, és a helyszínen nézem meg a finn-svéd meccset, a szakmai információszerzés mellett természetesen megpróbálom kiszurkolni, hogy olyan eredmény szülessen, ami esélyt hagy számunkra a továbbjutásra".