Real Madrid

Cristiano Ronaldo megkapta a Pichichi-díjat

A Real Madrid portugál támadója díjátadó keretében megkapta a Marca spanyol sportnapilap által alapított Pichichi-trófeát, mint a La Liga előző szezonjának legeredményesebb góllövője.

Cristiano Ronaldo megkapta a Pichichi-díjatA portugál aranylabdás 41 gólt szerzett a 2010-2011-es szezonban, ami rekordnak számít a spanyol labdarúgó-bajnokság történetében, tíz találattal előzte meg a második helyezett Lionel Messit.

"Az edzőm és a csapattársaim munkáját nagyon sokra tartom, nélkülük nem sikerült volna ezt véghezvinni. Megtiszteltetésnek érzem, hogy megkaptam ezt a díjat. Semmi sem lehetetlen a labdarúgásban, mindig ostromolnunk kell a csúcsokat" - nyilatkozta Ronaldo.

A 26 esztendős futballista a 13. Real Madrid-játékos, aki gólkirály lett a királyiaknál, sorrendben Olivares, Pahiño, Di Stéfano (4), Puskás Ferenc (3), Amancio (2), Juanito, Hugo Sánchez (4), Butragueño, Zamorano, Raúl (2), Ronaldo, és Van Nistelrooy után.

A szintén a Marca által odaítélt, a szezon legjobb edzőjének járó Miguel Muñoz díjat José Mourino kapta. A 2005-2006-os szezonban alapított címet először érdemelte ki a blancók aktuális szakvezetője.