Torna-vb

Birtokba vette a japán szereket a magyar válogatott

  • MTI

Túl van az első hivatalos edzéseken Tokióban az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő magyar férfi és női tornászválogatott.

A Berki Krisztián, Hídvégi Vid, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid, Kállai Zoltán alkotta férfi és a Divéky Luca, Böczögő Dorina, Austin Sheppard, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia, Nagy Orsolya összeállítású női csapat már az érkezés napján átmozgató tréningen vett részt.

Altorjai Sándor csapatvezető tájékoztatása szerint kezdetben egy egyetemi tornateremben gyakoroltak, ahol azokon a szereken edzettek, amelyeket az ott tanuló tornászok használnak, és ezek megegyeztek a vb-n használatos szerekkel.

Hétvégétől a hivatalos edzések jó hangulatban folytak, már csak néha látszott átmeneti zavar, ez pedig még valószínűleg a hétórás időeltolódásnak köszönhető. Berki Krisztián nyújtón egy kicsit "megtréfálta" a delegációt, az egyik Gienger-szaltó nem jól jött ki, leesett belőle, de szerencsére nem történt semmi baj. A lólengés világbajnokának bokája még nem tökéletes, ezért folyamatosan kezelik. Vlacsil Attila korábban Portugáliában összeszedett egy fertőzést, amely a térdére húzódott, így az edzéseket követően ezzel is foglalkozni kell, de Vlacsilt mindez a munkában nem hátráltatja.

A pódiumedzésekre kedden és szerdán kerül sor, a vb hivatalosan pénteken rajtol.