Kajak-kenu

Vajda Attila második lett a válogatón

  • VNA/MKKSZ

Nagy Péter, Noé Milán és a Csay Renáta, Farkasdi Ramóna kajakpáros győzelmével zárult a győri maraton világbajnoki válogató első napja.

Október 21-től Szingapúrban rendezik meg az idei maraton világbajnokságot, amely sokak számára vonzó viadal. Így ezen a hétvégén Győrben nem csak a maratoni specialisták szálltak harcba az indulói helyekért, sok gyorsasági versenyző is megpróbálkozott a hosszabbik távval méghozzá sikerrel. Bár női párosban hatalmas fölénnyel nyert a rutinos Csay Renátából és az ifjúsági olimpiai bajnok Farkasdi Ramónából álló győri duó, az augusztusi szegedi MOL olimpiai kvalifikációs világbajnokság aranyérmet szerző Szabó Gabriella és maratoni világbajnok párja, a szolnoki Folláth Vivien is kvalifikálta magát a szingapúri versenyre. Utóbbiak az Európa-bajnoki címvédő Bedőcs Krisztina, Bara Alexandra egységgel vívtak nagy csatát a második helyért, a finist jobban bírták Szabóék.

Férfi C-1-ben a korábban Csabai Edvin párjaként már világbajnoki címet szerző Nagy Péter számára sem volt ellenfél ezen a napon. A győri versenyző már az első körben meglépett, és könnyedén győzte le a szintén a maratoni szakágban kalandozó pekingi olimpiai bajnokot, Vajda Attilát (utóbbi vasárnap még párosban is rajthoz áll). A harmadik helyen az UTE-s Szabó Kristóf Zoltán végzett, aki Kovács Benjáminnal az U23-as mezőnyben szerzett indulói helyet.

Férfi K-1-ben az Európa-bajnoki bronzérmes Noé Milán lett a legjobb, nagy csatában győzte le a szegediek maratonistáját, Petrovics Mátét. A két versenyző az ötödik-hatodik körig egy ötfős bollyal haladt, az utolsó két körben azonban már csak róluk szólt a verseny, és a Váci Hajó kiválósága frissebbnek bizonyult a hajrában. A harmadik helyet az Építők Margitszigeti Kajak Club versenyzője, Gere Bálint szerezte meg, aki Máté Gáborral az U23-as mezőnyben állhat rajthoz a szingapúri világbajnokságon.