Serie A

Marchisio duplájával nyert a Juventus a Milan ellen

Sokáig úgy nézett ki, hogy gólnélküli döntetlent játszik egymással a Juventus és a Milan, de a hajrában Marchisio döntött a hazaiak javára.

Nem jutottak egymással dűlőre - Fotó: AFP

Telt ház, 41 ezer néző várta a csapatokat a Juventus új stadionjában. A Milannal sérülése miatt Robinho és Pato továbbra is harcképtelen, a Juvéban ezúttal Matri csak a kispadon kapott helyet a nagy öreg Del Piero mellett. A találkozó tétje tulajdonképpen az volt, hogy a Juventusra tekinthetünk-e igazi nagycsapatként Antonio Conte érkezése után, vagy ebben az idényben is a alulról fogja végignézni a dobogósok – köztük a Milan – csatáit. Az első 10 percben csak tapogatóztak a csapatok, igazi helyzet nem alakult ki a kapuk előtt. Negyedóra elteltével Vucsinics lőtt kapura 20 méterről, de a labda magasan kapu fölé szállt. 20 perc elteltével Pirlo unta meg a csatárok passzivitását, de távoli lövése alig vánszorgott el a kapuig. Gyűrte egymást becsülettel a két együttes, de a támadójáték mindkét oldalon hagyot kívánnivalót maga után. A 27. percben Pirlo szabadrúgását bokszolta ki Abbiati, középre ment a labda. Alig öt perc telt, amikor Vucsinics fordult kapura, de Abbiati könnyedén hárította a lövését. A 41. percben még Marchisio próbálkozott, ám „méltó” lezárása volt ez a komoly helyzetek nélküli félidőnek.

A fordulás után Pirlo adott be balról, de Bonucci közelről nem tudta hálóba sodorni a labdát, Abbiati menteni tudott. Cassano bal oldali beadása után Boateng célozta meg a kaput, de Buffon bele tudott érni. A 67. percben Vucsinics léphetett ki gólhelyzetben, de eltotyogta a lehetőséget. A 75. percben Vidal dönthetett volna, de 17 méterről leadott lövése centikkel elment a jobb kapufa mellett. Bár nem volt benne a gól a mérkőzésben, a Juventus mégis megszerezte a vezetést: Marchisio tört be a Milan tizenhatosára, a visszakapott labdát Bonera rárúgta a lábára a labdát, amely az a kapuba vágódott (1-0). Ezt követően Boateng kezezése miatt megkapta második sárga lapját, majd a torinói csapat végleg döntött. Marchisio lőtt el egyből egy lehulló labdát, Abbiati pedig csúnyán bevédte azt (2-0). Ezzel a Juventus kissé szerencsésen, de megérdemelten verte meg a bajnoki címvédőt.

Serie A 7. forduló
Juventus-Milan 2-0 (0-0)
Juventus Arena, 41 ezer néző
Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo - Kraszics (Giaccherini, 54.), Marchisio, Vidal - Pepe - Vucsinics (Matri, 88.)
Milan: Abbiati - Bonera, Nesta (Antonini, 71.), T. Silva, Zambrotta - Nocerino (Ambrosini, 83.), Van Bommel, Seedorf - Boateng, Ibrahimovic, Cassano (Emanuelson, 61.)
Gólszerző: Marchisio (87., 93.)
Piros lap: Boateng (89.)