Férfi kézilabda BL

Jól küzdött a Szeged, de nagy verést kapott a Kieltől

A Bajnokok Ligája D-csoportjának 1. fordulójában a Pick-Szeged 38-26-ra kikapott a világ egyik legerősebb együttesének tartott THW Kiel csapatól.

Momir Ilics hét góllal vette ki részét csapata sikeréből
A találkozó egyértelmű esélyese a világsztárokkal felálló Kiel volt, a szegediek a lelkes közönségükben bízhattak. Gyors gólokkal indult a meccs, és eleinte együtt haladt a két csapat. Mindkét edző sokat variálta a formációkat, ám mindig jött válasz, a hazaiak becsülettel tartották a lépést a Bundesliga éllovasával. A nagy rohanásban jól jött az időkérés, Skaliczki László vezetőedző a 24. percben, 13-13-nál próbálta meg felkészíteni tanítványait a szünet előtti hajrára. Nem sikerült, mert a Kiel bombaerős lövéseivel szemben ekkor nem volt ellenszer, a különbség lehetett volna nagyobb is, ha Mikler nem véd büntetőt.

A folytatásban már sokkal jobban védekezett a német gárda, ráadásul a szegediek fokozatosan elfáradtak, és ezzel párhuzamosan nőtt a németek előnye. A 43. percben már 26-19-re húztak el a sokkal esélyesebb vendégek. A 48. percben, 22-30-nál Skaliczki időt kért, mert együttese összezuhant, később már kétszámjegyű lett a különbség (25-35), sőt, a lefújásig még tovább nőtt. A Tisza-partiak jövő vasárnap a nyitókörben Belgrádban diadalmaskodó dán Köbenhavn otthonában lépnek fel.

Bajnokok Ligája D-csoport
Pick-Szeged - THW Kiel 26-38 (14-16)
SZEGED: Mikler, Tatai, Tóth (kapusok), Ancsin 5, Bajorhegyi, Beocsanin, Buday 4, Czina, Lékai, Nagy, Pribanics 1, Prodanovics 3 (2), Sulc 3, Törő 1, Vadkerti 1, Zubai 8. Edző: Skaliczki László.

KIEL: Omeyer, Palicka (kapusok), Ahlm 3, Dragicsevics, Ilics 7 (1), Jicha 7, Klein 3, Kubes 3, Lundström, Narcisse 4, Palmarsson, Reichmann 1, Sprenger 2, Zeitz 8. Vezetőedző: Alfred Gislason.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1