Bundesliga

Huntelaar zseniális mozdulata döntött Hamburgban

A Schalke újdonsült vezetőedzője, Huub Stevens győzelemmel tért vissza Hamburgba, miután a gelsenkircheniek Huntelaar duplájával 2-1-re nyerni tudtak a HSV ellen.

Huntelaar csodálatos gólokat szerzett - Fotó: AFP

Huub Stevens egykori csapata otthonában tért vissza Bundesliga-mérkőzésen a Schalke kispadjára. Az eddig mindössze egy győzelemmel rendelkező Hamburg még mindig vezetőedző nélkül van, érdekesség, hogy ők is megkeresték a gelsenkircheniek régi-új holland szakvezetőjét.
A 13. percben Höger húzódott fel a jobb oldalon, beadta a labdát, Huntelaar pedig 9 méterről a hosszú sarokba fejelt (0-1).

A 29. percben Petric szabadrúgása jelentett veszélyt a vendégek kapujára. A Schalke irányította a játékot, a Hamburg a saját stadionjában is kontratámadásokra rendezkedett be. A 38. percben épp egy ilyenből egyenlített a Hamburg: Höwedes passzolt el csúnyán egy labdát a középpályán, Lam remekül passzolt a bal oldalon kilépő Petrichez, aki a rövid sarokba lőtt (1-1). A gólban erősen benne volt a vendégek kapusa, Fährmann is. Az első félidő után döntetlennel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A 47. percben Töre magánakciója után alakult ki helyzet, de a Schalke védői blokkolni tudtak. Három percre rá ismét ő kerülte meg Metzeldert, majd Guerrero bombázott 12 méterről kapu fölé. Az 56. percben Raúl fejelt szép mozdulattal kapura, a labda alig ment fölé. A 70. percben Petric lőtt kapura, Fährmann azonban kis híján ezt a labdát is bevédte, mert elcsúszott a hóna alatt. A 73. percben egy szöglet után ismét Raúl fejelt kapura, Drobny ekkor még nagyot védett. Utána azonban már ő sem tudott mit tenni, Fuchs ívelt be bal oldalról, Huntelaar pedig sarokkal, zseniális mozdulattal emelte át a rövid saroknál a kapust (1-2). A HSV azonban egyenlíthetett volna, de a csereként beállt Berg elől a vendégek kapusa menteni tudott. Így a Schalke kispadján Huub Stevens győzelemmel debütált a Bundesligában, a HSV pedig továbbra is egy győzelemmel szerénykedik a táblázat utolsó helyén.

Bundesliga 8. forduló
Hamburg-Schalke 04 1-2 (1-1)
Gólszerző: Petric (37.) ill. Huntelaar (13., 73)