NB I előzetes

Gyerekek, vége a mesének, jön a Diósgyőr! - Kondás

  • Göbölyös János

Vasárnap két mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 11. fordulója. A keleti rangadón a mezőnyben egyedüliként veretlen, hazai pályán százszázalékos Debrecen a vendégként még nyeretlen Diósgyőrt fogadja.

Akkor most Elemér bácsi mesél nektek gyerekek: "Benedek Elek: Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack". Pénteken a Magyar Népmese Napján Kondás Elemér is aktívan részt vett a Médiaunió kezdeményezésében, amelynek célja az volt, hogy az ország óvodáiban és az általános iskolák alsóOTP Bank Liga 11. forduló
Debreceni VSC–Diósgyőri VTK
Debrecen, 10.02., vasárnap, 16:00
Tv: M1
Vezeti: Iványi Zoltán (Albert I., Medovarszki J.)
Hathárom-tipp: 1
tagozataiban ugyanazon a napon, ugyanabban az időpontban ugyanazt a mesét olvassa minden óvó néni és tanító. Több közismert személyiség is csatlakozott az akcióhoz, így a DVSC vezetőedzője is, aki a debreceni Görgey utca óvódában olvasta fel a művet. Hogy jól végezte a feladatát, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a gyerekek kórusban követelték az ismétlést, aminek Kondás örömmel eleget tett.

Vasárnap viszont nincs mese, le kell győzni a Diósgyőrt! Ellenkező esetben az ETO marad az élen, amit nem néznének jó szemmel a Loki-szurkolók. A feladat annak ellenére nehéznek ígérkezik, hogy az Oláh Gábor utcai stadionból ebben a bajnokságban még egyetlen csapat sem vitt el pontot.

"A Diósgyőrt jó együttesnek tartjuk, amit az eddig elért eredményei is Kondás Elemér, a DVSC labdarúgócsapatának vezetőedzője a Vasas elleni NB I-es mérkőzésen 2011-benmutatnak" - kezdte nyilatkozatát a dvsc.hu-n Kondás Elemér. - "Várhatóan nagyon jó hangulatú mérkőzés elé nézünk, rengeteg drukker érkezik Miskolcról, csakhogy nekünk is nagyon jó szurkolótáborunk van, amely – ahogy eddig mindig – most is segít nekünk. Küzdelmes találkozót várok, és természetesen ezúttal is nyerni szeretnénk. Lendületben vannak a borsodiak, de mi csak magunkkal foglalkozunk, mindig a soron következő meccset kell megnyerni. Ezen dolgoztunk a héten, és remélem, vasárnap teszünk is érte."

Nagy lehetőség előtt áll a DVTK. Ha a bajnokságban először nyerni tudna idegenben, akkor úgy lenne harmadik a tabellán, hogy két ponttal megelőzné a Honvédot, és öttel megközelítené a DVSC-t. Ez aztán valóban meseszerű lenne, de akkor sem keserednének el a diósgyőriek, ha csak ikszelnének Debrecenben. A vereségre természetesen nem gondol senki, egyrészt mert legutóbb majd’ két hónapja, a 4. fordulóban Székesfehérváron vesztett meccset a csapat, másrészt ha a múlt héten – igaz, hazai pályán – sikerült legyőzni a listavezető Győrt, akkor miért ne jönne össze az újabb bravúr.

"Minden mérkőzés egyformán fontos számunkra" - kezdte az esélylatolgatást Benczés Miklós vezetőedző a dvtk.eu honlapján. - "Az első osztályban vannak csapatok, amelyek nagyobb játékerőt képviselnek, és vannak olyanok, amelyek kisebbet, de ha eredményesek akarunk lenni, akkor százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk, mert csak ez hozhatja meg a pontszerzés esélyét bárki ellen. Nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, mindenkinek van sansza mindenki ellen. Ezt a lehetőséget szeretnénk megragadni vasárnap Debrecenben."

 Hogy a szakember miben bízik, miért gondolja azt, hogy pontot szerezhetnek az otthon hibátlan DVSC ellen, arra a következőt válaszolta: "Olyan eredménysorral megyünk Debrecenbe, ami további önbizalmat adhat, és hisszük, hogy ennek segítségével minden játékos felszínre tudja hozni tudásának maximumát. Fontos lesz, hogy párharcokat tudjunk nyerni, illetve az is erősít minket, hogy nagyon sok szurkoló kísér el bennünket, ami további motivációt jelent számunkra."

Az összeállítást illetően egyetlen nyitott kérdés van: ki áll majd a kapuban? Nos, a választ egyelőre az sem tudja, akinek döntenie kellene. Veréb György kapusedző az utolsó pillanatig kivár, hogy miért, azt a következőképpen indokolta: "Kellemes helyzetben vagyok, mert mindkét kapus teljesítményével elégedett vagyok. Korábban Ivan Rados, a paksi kiállítása után pedig Farkas Balázs nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Kellemes, ugyanakkor nagyon nehéz helyzetben vagyok, még nem döntöttem el, hogy ki álljon a kapuba, jelenleg ötven-ötven százalék az esély mindkét játékos szerepeltetésére."

Forma index (a legutóbbi öt mérkőzés alapján)*
Debreceni VSC-Diósgyőri VTK
  ellenfél eredmény pontszám
DVSC      
  Újpest (NBI) 3-2 2
  Siófok (NBI) 0-0 1,25
  Paks (NBI) 4-2 2
  Kazincbarcika (MK) 5-1 2,50
  Kaposvár (NBI) 1-1 1,25
Aktuális forma-index*     1,80
DVTK      
  Mezőkövesd (LK) 4-0 1
  Paks (NBI) 1-1 1,25
  Kaposvár (NBI) 2-1 2
  Eger (MK) 2-4 2,50
  Győr (NBI) 2-0 2
Aktuális forma-index*     1,65

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A Ligakupa-mérkőzéseket csak abban az esetben vesszük figyelembe, ha az első kerethez tartozó játékosok legealább 60 %-a pályára lép az adott találkozón. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0( 1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)