Bundesliga

Egy félidő parádé elég volt a Herthának a Köln ellen

Könnyedén győzte le 3-0-ra a Hertha BSC az 1. FC Kölnt a Bundesliga nyolcadik fordulójának szombat esti mérkőzésén. A berliniek főleg az első félidőben játszottak jól, mindhárom góljukat ekkor szerezték, ami elég volt ahhoz, hogy megtörjék a Kecskéseket.

Megbízhatónak egyik csapat eddigi teljesítménye sem volt mondható, hiszen a Hertha kétszer nyert, háromszor ikszelt és kétszer kapott ki az első hét fordulóban, míg a Köln három győzelem mellett három vereséget szenvedett el, és egyszer játszott döntetlent. Emiatt nehéz volt eldönteni, hogy kinek áll a találkozó, ami ennek megfelelően zaklatottan kezdődött.

Ez a zaklatottság azonban csak az első hazai gólig tartott, onnantól kezdve egyértelműen a berliniek uralták a találkozót. Ezt a gólt Lasogga szerezte a 14. percben, miután Ben-Hatira könnyedén otthagyta védőjét a bal oldalon, középen pedig társának csak be kellett passzolnia a labdát a hálóba. (1-0)

Lasogga ünnepli egyik gólját a Hertha BSC-1. FC Köln mérkőzésen a berlini Olimpiai Stadionban 2011 októberében a Bundesligában

Bő tíz perccel később hasonló volt a forgatókönyv, csak Ben-Hatira ezúttal Lasogga fejére tette a játékszert, de az eredmény ugyanúgy gól lett. (2-0)

Újabb tíz perc múlva pedig már minden kérdés eldőlt, Janker emelte Raffael elé a labdát, ő pedig szép kapáslövéssel szerezte meg csapata harmadik gólját. (3-0)

A Köln próbálkozott ugyan néhány támadással, főleg Podolski révén, de a védelem mintha pályán sem lett volna az első félidőben.

A szünet után ugyan megpróbálták felpörgetni a játékukat a Kecskések, de a kevéske lendületük úgy a 60. perc környékén elfogyott. Nagyon a Hertha sem erőltette a focit az utolsó félórában, néhány helyzetet Raffael révén még kialakított a hajrában, de az irányító nem tudott újra betalálni, így maradt az első félidőben kialakult eredmény. A hazaiak ezzel a győzelemmel feljebb léptek a középmezőnyben, míg a vendégek a 12. helyen fogják zárni a fordulót.

Bundesliga
8. forduló
Hertha BSC-1. FC Köln 3-0 (3-0)
gólszerzők: Lasogga (14., 26.), Raffael (35.)