Pekingi tenisztorna

Sarapova és Serena Williams is visszalépett

  • VNA

Két nagy név is visszalépett a szombaton kezdődő pekingi tenisztornától, ahol a selejtezőben még két magyar játékosért szurkolhatunk.

Szombaton Pekingben veszi kezdetét a hölgyek számára kiírt rangos tenisztorna, a China Open. A kezdés előtt egy nappal rossz híreket kaptak a szervezők, hiszen a világranglista második Maria Sarapova és a US Open döntős Serena Williams is visszalépett a küzdelmektől. Az orosz játékos csütörtökön Tokióban a Kvitova elleni találkozón szenvedett bokasérülést. „A jó hír az, hogy az MRI vizsgálat nem mutatott ki komolyabb sérülést a bokámban. Mindent meg fogok tenni azért, hogy az isztambuli WTA világbajnokságig felépüljek a sérülésből” - írta pénteken saját weblapján Sarapova.

Serena Williams visszalépéséről egyelőre nincsen hivatalos indoklás, az amerikai játékos ugyanakkor sorozatban másodszor marad távol a pekingi szerepléstől. A torna selejtezőjében két magyar játékos is szerepel, Arn Gréta és Czink Melinda is már csupán egyetlen mérkőzésre van a főtáblától. Arn a dél-afrikai Chanelle Scheepers, míg Czink a szabadkártyás brit Laura Robson ellen küzdhet a selejtező utolsó fordulójában.