Kézilabda

Kovács Péter Európa legjobb edzőinek tart előadást

  • VNA

Bár a magyar szövetségi kapitányi posztot - egyelőre - nem kapta meg, Európa-szerte elismerik Kovács Péter szakmai tudását.

Januárban Szerbiára figyel a kézilabda világ, ekkor rendezik ugyanis a férfi Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott is szerepel. A kontinenstornával párhuzamosan Belgrádban egy rangos nemzetközi edzői továbbképzést is rendeznek, ahova a világ minden tájáról várják a trénereket. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) által szervezett eseményre meghívást kapott egykori világválogatott és vb-ezüstérmes játékosunk, Kovács Péter is. Az eseményt két fő előadó köré építi fel az EHF, amelyből az egyik neve még nem ismert, a másik viszont, a közelmúltban a magyar női válogatott kispadjával is hírbe hozott,Kovács Péter már visszaigazolta részvételét az eseményen.

A résztvevők az EB-mérkőzések közvetítéseinek megtekintése mellett a sportág jövőjével kapcsolatos kérdésekre is keresik a választ. Az EHF 1996 óta szervez rendszeresen komoly edzőkonferenciákat, melyek az utóbbi időben rendre egy aktuális világverseny idején és helyszínén kerülnek lebonyolításra. Az eseményre - a közeli helyszín okán is - sok magyar szakembert várnak, a jelentkezési lapokat október elején az eurohandball.com oldalra teszik majd fel a szervezők.

Az EHF korábbi edző konferenciái:
1996: Párizs
1998: Bressanone
2000: Zágráb
2004: Ljubljana
2006: Zürich
2008: Szkopje
2010: Bécs