Túraautó

Idén egy futamgyőzelemre sokkal kevesebb esélyem van - Michelisz Norbert

A túraautó-világbajnokság idei pontversenyében jelenleg 8. helyen álló magyar versenyző a Digisport Reggeli Start című műsorának pénteki adásában beszélt a szezonbeli terveiről, valamint pályafutása legszebb pillanatairól.

Michelisz Norbert idén az ötödik helyről rajtolva a második helyet szerezte meg a túraautó-világbajnokság magyarországi futamán, ahol több mint 80 ezer magyar szurkoló biztatta a fiatal pilótát.

"Ha szakmai szemmel nem is, de ha a körítést nézem, nekem az idei Hungaroring volt pályafutásom csúcsa, az a hangulat amit ott uralkodott.. amiatt azt a hétvégét biztos, hogy életem végéig nem fogom elfelejteni. Ugyan hallani nem halottam semmit, de látni folyamatosan láttam, néha-néha kipillantottam a tribünre, és láttam, hogy bizony ott elég sokan felálltak és szurkolnak. Az a hangorkán, ami akkor uralkodott, mikor kimentem a dobogóra...nagyon élesen élnek azok az emlékek a fejemben, és szerintem ez nagyon sokáig így fog maradni" - mesélt a Hungaroringen átélt élményeiről a magyar versenyző. 

Michelisz a tavalyi évadban első magyarként tudott a túraautó-világbajnokság (WTCC) sorozatában nyerni, ráadásul a legnehezebbnek tartott makaói pályán sikerült ez a bravúr. A magyar versenyző elmondta, hogy az idei évben jóval kevesebb esélye van egy futamgyőzelemre, mert az idei autója elmarad a tavalyitól.

"A várakozások azok mindenképp magasak, nem csak a környezetemtől, hanem a magam részéről is, hiszen viszonylag magasra teszem a lécet. Pontosan tudom, hogy az erőviszonyok nem ugyanazok, mint tavaly voltak. Idén úgy érzem, egy futamgyőzelemre sokkal kevesebb esélyem van, az autó amivel idén versenyzek - egy BMW - egy picit talán hátrányosabb helyzetben van, mint a tavalyi autó, úgy hogy ha elméleti szempontból nézzük, akkor ez meghatározza a lehetőségeimet" - mondta Michelisz.

A teljes interjút az alábbi videón nézhetitek meg: