Rögbi-vb

Dél-Afrika veretlenül jutott be a negyeddöntőbe

  • VNA
Címkék:

Negyedik mérkőzését is megnyerte a címvédő Dél-Afrika az Új-Zélandon zajló rögbi-világbajnokságon, ezúttal Szamoa sem tudott meglepetést okozni.

Pénteken egyetlen mérkőzést rendeztek az Új-Zélandon zajló rögbi-világbajnokságon, ahol a „D”-csoportban az eddig veretlen Dél-Afrika csapata Szamoával találkozott. A kilencedik percben Bryan Habana céljával indult a mérkőzés, a címvédő afrikai csapat pedig Frans és Morné Steyn rúgásai után már az első félidőben 13 pontos előnyt szerzett. Az 51. percben Szamoa is célt ért el, George Stowers futása után azonban a jutalomrúgás kimaradt, így végül Dél-Afrika 13-5 arányban nyerte a találkozót.

A dél-afrikai csapat négy győzelemmel, veretlenül zárta a csoportkört, így bejutott az október 9-ei negyeddöntőbe, ahol a „C”-csoport második helyezettje – nagy valószínűséggel Ausztrália – lesz majd az ellenfele. Szamoa a vereség ellenére is elégedett lehet az új-zélandi szerepléssel, hiszen két győzelemmel (Fidzsi és Namíbia ellen) zárta a tornát, a csoport harmadik helyével pedig kvalifikálhatja magát a következő, 2015-ös világbajnoki tornára.

Rögbi-világbajnokság, Új-Zéland
D-csoport
Dél-Afrika – Szamoa 13-5 (13-0)