Bundesliga előzetes

Bruno Labbadia presztízsmeccsén térhet vissza Hajnal Tamás

A VfB Stuttgart Kaiserslauternbe látogat péntek este a Bundesliga 8. fordulójának nyitómérkőzésén, ahol a magyar válogatott középpályás is pályára léphet kisebb sérülése után.

VfB Stuttgart Kaiserslauternbe látogat péntek este a Bundesliga 8. fordulójának nyitómérkőzésén

Bundesliga, 8. forduló: Kaiserslautern-VfB Stuttgart 20.30 (Eurosport 2)
Hathárom tipp: x
Bruno Labbadia pénteken visszatér egykori sikerei helyszínére. A VfB Stuttgart jelenlegi trénere játékosként ugyanis az aktuális ellenfél, a Kaisereslautern mezében 1990-ben Német Kupát, egy évre rá pedig bajnokságot nyert.

"Remek élményeim vannak, szép időket töltöttem Kaiserslauternben. Abban az időben egy kiesőjelölt csapatból lett bajnok és kupagyőztes. Az FCK az különleges együttes a régióban élő emberek számára, de számomra is mindig egy kicsit különleges ellenük készülni.A Fritz Walter Stadionban lejátszott mérkőzéseknek mindig különleges a hangulata, nagyon pörgős meccset várok, sok párharccal" - tette hozzá Labbadia.

A VfB-nél már hosszabb ideje nem számíthatnak Matthieu Delpierre, Johan Audel és Julian Schieber játékára sérülés miatt. Jó hír viszont, hogy Hajnal Tamás ismét a csapattal készül, így minden bizonnyal ott lesz a stuttgarti keretben, és csereként kap majd lehetőséget.

A Kaiserslautern eddig mindössze 5 pontot szerzett 7 forduló alatt, így nem csoda, ha a Thomas Kurz vezette csapatnak égetően szüksége lenne a három pontra.

"Sokkal koncentráltabbnak kell lennünk, eltökéltségre van szükségünk. Harcosnak kell lennünk, az ellenfél kapuja előtt pedig határozottabbnak" - nyilatkozta a 'lauterni vezetőedző.