Európa Liga

Szerencsével arattak értékes győzelmet Juhászék

A Juhász Rolandot foglalkoztató Anderlecht 2-0-ra győzött a Lokomotiv Moszkva otthonában az Európa Liga csoportküzdeleminek 2. fordulójában, az L csoportban. Az oroszokat tizenegyestől és érvényes találattól is megfosztotta a bíró, de rengeteg gólhelyzetet herdáltak el, míg a belgák kevés lehetőségüket gólokra váltották.

Suárez már négy gólnál jár az EL-ben

Juhász Roland ezúttal is kezdőként lépett pályára az Anderlechtben, csapatát gyorsan letámadta a hazai alakulat, a 6. percben nagy volt a tüzijáték Proto kapuja előtt, a portás nagyot védett, végül a védők tisztáztak.

A 7. percben Glusakov bal oldali szabadrúgásánál volt dolga a vendégvédelemnek, majd nem sokkal később jogosan reklamált tizenegyest a Lokomotiv, Wasilewski kézzel ért a labdához.

Az Anderlecht a  11. percben először jutott el moszkvai kapuig, de egyből vezetést szerzett: egy jobb oldali beívelést Kanu fejjel készített le Matias Suáreznek, az uruguayi parádés mozdulattal emelt a hálóba (0-1).

A 17. percben Burlak fejesénél védett ismét nagyot Silvio Proto. A 21. percben Fernando Canesin próbálta lemásolni Suárez mozdulatát, de méterekkel a jobb alsó mellé lőtt. A 25. perc környékén kissé leült a mérkőzés, a 28. percben Alberto Zapater tesztelte volna Protót, de kísérlete messze elkerülte a kaput, a 34. percben Obinna már pontosabban célzott, de szintén mellé. A hosszabbításban Szicsev vetődött egy szabadrúgásra, de centikkel lemaradt a labdáról. A Lokomotivnak jóval több lehetősége volt az első félidőben, de az Anderlecht kihasználta egyetlen nagy helyzetét, és előnnyel vonulhatott a szünetre.

A moszkvai csapat a második játékrész elején is kapuja elé szögezte a belgákat, szinte minden percre jutott egy helyzet. A 47. percben Maicon Proto mellett eltolta a labdát, tizenegyest reklamált, a visszajátszás szerint jogosan, a kapus buktatta. Az 53. perc elején Proto ismét villant, egy veszélyes bal oldali beadást lopott le Maicon lábáról. Az 59. percben Suárez feldobta magát Guilherme kapuja előtt, de nem kapott büntetőt.

59. percben aztán sikerült bevennie a hazaiaknak Proto kapuját, Loszkov jobbról vágta a labdát a hosszú felsőbe, de les miatt - helytelenül - érvénytelenítette a bíró. A 71. percben egy jobbról beívelt szabadrúgásra rosszul mozdult ki Guilherme, Mbokani válláról a hálóba pattogott a labda (0-2).

Az újabb kapott gól után összezuhant a hazai együttes, csak elvétve kerültek Proto kapuja elé. A végén még Mbokani duplázhatott volna, de kimaradt a helyzet. Az Anderlecht értékes, 2-0-ás győzelmet aratott Moszkvában, és továbbra is százszázalékos az L csoportban.

A belgákat a szerencse is segítette a győzelemhez, két elmaradt tizenegyes és egy érvénytelenített gól írható Matej Jug játékvezető számlájára, de a Lokomotivnak számtalan lehetősége volt a gólszerzésre, még az Anderlecht jószerével két helyzetét használta ki.

A Lokomotiv 14 mérkőzéses veretlenségi szériáját veszítette el, az Anderlecht 12 meccs óta veretlen, sorozatban hatodszor nyert.

Európa Liga, csoportkör, 2. forduló:
L csoport:
Lokomotiv Moszkva (orosz)-Anderlecht (belga) 0-2 (0-1)
gól: Suarez (11.), Mbokani (71.)
Később:
AEK Athén (görög)-Sturm Graz (osztrák) 19 ó
 
Korábban:
A csoport:
Rubin Kazany (orosz)-PAOK (görög) 2-2 (0-1)
g: Valdez (52.), Gyagyun (66.), illetve Atanasziadisz (22.), Fotakisz (80.)
Később:
Tottenham Hotspur (angol)-Shamrock Rovers (ír) 21:05 ó
B csoport:
Vorszkla (ukrán)-Hannover 96 (német) 21:05 ó
Standard Liege (belga)-FC Köbenhavn (dán) 21:05 ó
C csoport:
Legia Warszawa (lengyel) - Hapoel Tel-Aviv (izraeli) 21:05 ó
Rapid Bucuresti (román)-PSV Eindhoven (holland) 21:05 ó
D csoport:
Vaslui (román)-FC Zürich (svájci) 21:05 ó
Sporting Lisboa (portugál)-Lazio (olasz) 21:05 ó
E csoport:
Maccabi Tel-Aviv (izraeli) - Dinamo Kijev (ukrán) 21:05 ó
Stoke City (angol)-Besiktas (török) 21:05 ó
F csoport:
Salzburg (osztrák)-Slovan Bratislava (szlovák) 21:05 ó
Athletic Bilbao (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 21:05 ó
G csoport:
Metaliszt Harkiv (ukrán)-AZ Alkmaar (holland) 19 ó
Malmö (svéd)-Austria Wien (osztrák) 19 ó
H csoport:
Braga (portugál)-FC Bruges (belga) 19 ó
NK Maribor (szlovén)-Birmingham City (angol) 19 ó
I csoport:
Celtic Glasgow (skót)-Udinese (olasz) 19 ó
Rennes (francia)-Atlético Madrid (spanyol) 19 ó
J csoport:
FC Schalke 04 (német)-Maccabi Haifa (izraeli) 19 ó
AEK Larnaca (ciprusi)-Steaua Bucuresti (román) 19 ó
K csoport:
Twente (holland)-Wisla Krakow (lengyel) 19 ó
Odense (dán)-Fulham (angol) 19 ó