Ferencváros

Liban Abdi kapott egy "utolsó esélyt" - visszakerülhet a csapathoz

Bár többször elhangzott, hogy a Ferencváros nem számol Liban Abdi játékával, a klub vezetősége mégis szerződést hosszabbított a norvég-szomáliai kettős állampolgárságú támadóval.

Mint ismert, a légiós azután került perifériára, hogy még a nyár folyamán az öltözőben pofon vágta csapattársát, Oláh Lórántot. Mivel Kubatov Gábor elnök szerint ez a magatartás ellentétes a Ferencváros szellemiségével, Abdi augusztusban kikerült az első csapat keretéből. Ugyan a vezetők többször is hangsúlyozták, hogy sem Abdi, sem pedig a "laza életvitele" miatt eltanácsolt Andrezinho számára nincs visszaút a zöld-fehér gárdához, szerdán előbbi mégis kapott egy utolsó esélyt.

"Bonyolult Abdi-ügye. A családon belüli erőszakot különösen nem szeretem. Nem szokás, nem is lesz. Liban Abdi egy fiatal srác, a magyar NB1 egyik legjobb labdarúgója. Talán annyit megérdemel, hogy kap még egy utolsó utáni esélyt. Hetek óta tárgyalunk vele. Úgy láttam, hogy tényleg megbánta azt, amit tett. Orosz Pállal egyeztettünk az ügyében, és közösen módosítottunk az álláspontunkon" - nyilatkozta Kubatov Gábor csütörtökön az m1 Reggel című műsorában.

Abdi "reaktiválásának" oka elsősorban az lehet, hogy a Ferencváros 10 fordulót követően továbbra is kieső helyen található, ráadásul támadó poszton igen gyenge teljesítményt produkál, hiszen eddig mindössze 6 rúgott gólnál tartanak a zöld-fehérek.