Győr

Addig nem megyünk nyugdíjba, míg bajnok nem lesz az ETO - Klement Tibor

A Digisport Reggeli Start című műsorának csütörtöki adásában Klement Tibor, a Győri ETO ügyvezető igazgatója volt a vendég, aki többek között elmondta: addig nem megy nyugdíjba sem ő, sem Tarsoly Csaba, amíg egyszer legalább nem lesz bajnok a Győr.


A Győri ETO 10 fordulót követően 25 ponttal jelenleg a 2. helyen áll az OTP Bank Ligában, és ugyan legutóbb Diósgyőrben elveszítették veretlenségüket, az eddigi teljesítményük így is tiszteletre méltó. A bajnokság harmadát követően a szakértők egyöntetű véleménye szerint a Rába-parti alakulat a bajnoki aranyérem egyik nagy várományosa, de a kisalföldiek vezetői elsősorban inkább a nemzetközi kupaindulás kivívását tartják fontosnak.

"Mi minden szezonban - minden edzővel - úgy vágunk neki a bajnokságnak, hogy a nemzetközi kupákban szeretnénk szerepelni, oda jusson ki a csapat. Azt gondolom, hogy a bajnokságban az első három hely valamelyikén mindenképpen szeretnénk ott lenni. Idén is megvan rá az esély" - mondta Klement Tibor, aki elismerte, hogy a Győr akár idén is felérhet a csúcsra. "Azt tűztük ki Tarsoly úrral magunk elé célul, hogy addig nem megyünk nyugdíjba, míg egyszer legalább bajnokok nem leszünk, remélem nem kell sokáig várni rá" - mondta viccelődve a klubvezető. Az őszi szezonban még nyolc mérkőzést játszanak le a csapatok, féltávnál a győriek számára a biztos pozíció a legfontosabb.

"Nem helyezésben gondolkodom, hanem azt mondom, legyen olyan pontelőnyünk az üldözőkkel szemben, hogy higgadtan tudjunk egy-két minőségi játékost igazolni, és kvázi ha az adósságot letudjuk, akkor csak azon kell imádkozni, hogy egy sérülésektől mentes téli felkészülésünk legyen."

Arra a kérdésre, hogy a jövőben kívánnak-e változtatni a légiósok és a hazai játékosok arányán, a klub elöljárója igennel felelt, mert mint mondta, a győri utánpótlásképzés biztosít majd számukra minőségi labdarúgókat.

Mióta a győri futballba beszállt a Questor-cégcsoport, azóta szemmel láthatóan tudatosan építkeznek a Rába-partján. 2008 óta két bronzérmet, ezzel együtt két nemzetközi kupaindulást sikerült elérnie a csapatnak, amely gazdaságilag is a legjobbak közé került. Klement Tibor szerint ezen tények alapján a Videoton és a Debrecen mellé felzárkózott az ETO is, de az ügyvezető szerint pillanatnyilag az anyagi forrásokat tekintve még a két klub mögött áll.

A Klement Tiborral készült teljes interjút alább megtekinthetitek