EURO 2012

A szerb szövetség kulturált viselkedést kér szurkolóitól

  • MTI
megosztom

A Szerb Labdarúgó Szövetség "a lehető legjobb viselkedésre" szólította fel a válogatott szurkolóit az október 7-i, Olaszország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

"Az európai szövetség biztonsági szempontból a legnagyobb kockázati szintű összecsapásnak minősítette a találkozót, így nyomatékosan kérjük, hogy minden stadionban helyet foglaló drukker a sportszerűség szabályai szerint viselkedjen" - mondta Alekszandar Boskovics, a szerb szövetség szóvivője.Az "odavágón" nem a futballról szólt a mérkőzés

Kifejtette, a hazai drukkereknek minden olyan szituációt kerülniük kell, amely balhét okozhat, mert rendbontás esetén a csapat is súlyos büntetésre számíthat.

"Meg kell mutatnunk Európának és az UEFA képviselőinek, hogy szurkolóink nem a rendbontásért járnak ki a meccsre, hanem hogy azt élvezzék" - mondta Boskovics.

Tavaly októberben az olaszok elleni, Genovában rendezett Eb-selejtező hat perc játék után félbeszakadt a vendégdrukkerek miatt, s a találkozó három pontját 3-0-ás gólkülönbséggel a hazaiak kapták az UEFA döntése nyomán. A botrány miatt a szerbek következő hazai összecsapásukat zárt kapuk mögött voltak kénytelenek megrendezni.

megosztom