Bayern München

Ribéry és Schweinsteiger világklasszisok - Jupp Heynckes

A Bayern München kedd este 2-0-ra legyőzte a Premier Leauge egyik legnagyobb esélyesét a Bajnokok Ligája csoportkörének második mérkőzésén, ami után Jupp Heynckes, a bajorok BL-győztes vezetőedzője az egegik magasztalta csapatát.


A német rekordbajnok Mario Gomez duplájának köszönhetően meglehetősen könnyedén győzte le az Allianz Arénában a Manchester City-t, ezzel két forduló után hat ponttal vezeti az elitliga úgynevezett "halálcsoportját".

"Az egész csapat hibátlan teljesítményt nyújtott a második félidőben, Franck Ribéry és Bastian Schweinsteiger pedig egyenesen világklasszis produkcióval rukkoltak elő - mondta az 1998-ban a Real Madriddal BL-győzelmet is besöprő Heynckes. "Kezdetben nagyon idegesek voltunk, de aztán játékosaim magukhoz tértek még az első játékrészben, és ugyan egy kiváló csapat ellen játszottunk, a második 45 percet teljesen mi uraltuk".

"Elemeztem csapatom tavalyi játékát, a sok kapott gólt azt jelezte, valami nincs rendben. A City ellen jól látható volt, hogy a védelmünk taktikailag rendkívül fegyelmezett volt, így pedig rendre esélyünk lehet a győzelemre"

A német csapat a keddi mérkőzés után immáron 928 perce nem kapott gól, sorozatban pedig 10 tétmérkőzését is megnyerte, vezeti a Bundesligát és a Bajnokok Ligája A-csoportját is.