Amerikai foci

Los Angeles újra NFL csapatot szeretne

  • VNA

Régóta nincs NFL csapat Los Angelesben - ezen a helyzeten változtatna egy új, 72.000 férőhelyes stadion, amely egy új csapatot is a városba vonzana.

Hamarosan elindulhat egy NFL-szabványoknak megfelelő stadion építése Los Angelesben, ami alapvető feltétele annak, hogy a városba ismét visszatérjen a nemzeti futball liga mezőnye. A kaliforniai kormányzó, Jerry Brown a napokban írt alá egy megállapodást az Anschutz Entertainment Group (AEG) képviselőivel, amely cég egy 72.000 néző befogadására alkalmas stadiont tervez megépíteni a jövőben.

A jelenlegi elképzelések szerint abban az esetben már 2012-ben is elkezdődhetne az építkezés, amennyiben sikerül addigra egy NFL-csapatot Los Angelesbe csábítani. A 900 millió dollárosra tervezett beruházást 2015-re fejezhetnék be, amely mind a város, mind pedig az NFL számára gyümölcsöző lehet. A kaliforniai város ugyanis az Egyesült Államok egyik legnagyobb reklámpiacát jelenti, így az NFL is komoly plusz bevételekkel számolhat egy Los Angeles-i csapat esetében.

A közel tizenöt millió lakossal rendelkező metropolisznak utoljára 1994-ben volt csapata az NFL-ben, a Rams azóta már St. Louisba, a Raiders pedig Oakland városába költözött el. A Los Angelesbe költözésre jelenleg a szakemberek a Minnesota Vikings, a Jacksonville Jaguars és a San Diego Chargers esetében látnak a legnagyobb esélyt, ugyanakkor a Rams esetleges visszaköltözése is napirendre kerülhet.