U17-es válogatott

A hajrában vertük a norvégokat, hibátlan teljesítménnyel zártunk

U17-es válogatottunk harmadik mérkőzését is megnyerte a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán, így csoportelsőként jutott a tavaszi elitkörbe.

A fehéroroszok és az andorraiak elleni győzelmeket követően válogatottunknak már egy döntetlen is a csoportelsőséget jelentette volna. A 27. percben megszereztük a vezetést, egy bal oldali szöglet után a norvég kapus nem tudta megfogni a labdát, a hosszú oldalon érkező Tamás Krisztián pedig a bal sarokba helyezett. A norvégok a félidő hajrájában aktívabbá váltak, és kihasználva egy figyelmetlenséget, a 36. percben Finne Bard révén kiegyenlítettek. A háromperces hosszabbítás utolsó pillanataiban Daehli Mats távoli lövéssel vette be a magyar kaput, így 2-1-es norvég vezetésnél ért véget az első félidő.

Hibátlan teljesítménnyel zártunk - Fotó:mlsz.hu

Az 54. percben egyenlítettünk, egy gyors kontra végén Tóth László adott be jobb oldalról, a középen érkező Bobál Gergely 13 méterről a jobb sarokba helyezett. Az utolsó pillanatokban sikerült megszereznünk a győztes gólt is: a 81. percben Németh Márió bal oldali szabadrúgása után Bobál csúsztatott a bal sarokba. Ezzel 3-2-re nyert a magyar együttes.

"Jól kezdtük a mérkőzést, de egygólos vezetésnél kissé kényelmessé váltunk, és ezt megérezték a norvégok, akik kihasználták a figyelmetlenségeinket, és fordítottak - mondta Pisont István az mlsz.hu-nak. - A szünetben igyekeztem megnyugtatni a játékosokat, és a második félidőben már sokkal jobb ritmusban, pontosabban játszottunk. Az utolsó pillanatokig hajtottunk, így elmondható, hogy a szív diadala volt ez a győzelem.

A magyar válogatott hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a csoportot, amelyből második helyen Fehéroroszország jutott még tovább.