Magyar válogatott

Megalapoztuk, hogy esélyünk legyen a pótselejtezőre - Egervári

A magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, azokra támaszkodnak, akikkel végigjátszották a sorozatot, hiszen ők már beváltak.

Egervári a megszokott emberekre épít

Utolsó Eb-selejtezőjére készül az Egervári Sándor vezette magyar labdarúgó-válogatott a finnek ellen. A kerethirdetés megtörtént, ezzel kapcsolatban osztotta meg gondolatait a szövetségi kapitány az mlsz.hu-n vezetett blogjában.

"Nemrégiben jelentős állomáshoz érkezett a válogatott: szeptember elején a svédek és a moldávok elleni győzelmekkel megalapoztuk, hogy esélyünk legyen a pótselejtezős helyezés elérésére a csoportban, és valóban a legutolsó pillanatokig versenyben maradhassunk a második hely megszerzéséért. Az utolsó meccsre kihirdetett keretben két név szúrhat szemet, Gera Zoltáné és Dzsudzsák Balázsé. Ők sérülésük után jelenleg felépülőben vannak, és bár az utóbbi hetekben nem játszottak mérkőzést, már elkezdték az edzéseket. Mindketten fontos láncszemei a csapatnak, nagy egyéniségei a magyar válogatottnak, ezért a meghívásuk mellett döntöttem. Ha kilencven percet nem is bírnak végig, a kispadról beszállva adott esetben nagy segítségére lehetnek a csapatnak."

Egervári kiemelte, elsősorban azokra a játékosokra épít, akik végigjátszották a sorozatot.
 
"Laczkó Zsolt sárga lapjai miatt maradt ki, ezt leszámítva a keret lényegében nem változott az előző találkozókhoz képest. Bár segítőimmel folyamatosan figyeljük az itthon és külföldön játszó jelölteket, úgy döntöttünk, azokra támaszkodunk, akikkel végigjátszottuk a sorozatot, hiszen ők már beváltak, beilleszkedtek a közösségbe, és otthonosak a csapat taktikájában is. A keret tagjai október harmadikán találkoznak Telkiben, ezúttal nagy előny lehet, hogy nem két mérkőzésre kell készülnünk, hanem csak egyre. Örömmel tölt el mindenkit, hogy a jegyek gyorsan fogynak, így minden bizonnyal ismét telt ház előtt, remek hangulatban játszhat majd a csapat, s reméljük, a svéd-finn meccs eredménye is úgy alakul, hogy számunkra komoly tétje lesz a találkozónak" - írta a szakember.