Bajnokok Ligája

A jubiláló Mourinho nélkül egyenlítene a Real Madrid az Ajax ellen

Kedden újabb nyolc találkozót rendeznek a Bajnokok Ligája csoportkörében, pályára lép többek között a Real Madrid, a Bayern München, a Manchester United és a City is.

A-csoport

Bayern München–Manchester City (Digi Sport) Hathárom-tipp:1
Napoli–Villarreal (Digi Sport+) Hathárom-tipp:1

Az első fordulóban Villarrealban magabiztosan nyerő Bayern Münchennek ezúttal minden bizonnyal nehezebb feladata lesz. A Manchester City látogat a bajorokhoz, amely az első győzelmére készül. Roberto Mancini, az olaszok menedzsere figyelmeztette a német együttest, a három pontért utaznak Münchenbe. A münchenieknek azonban gólt sem egyszerű rúgni, ez 838 perce egyetlen csapatnak sem sikerült ellenük. A találkozó magyar szempontból is érdekes lesz, mivel Kassai Viktor fogja vezetni. A csoport másik meccsén a Napoli számít esélyesnek hazai pályán a spanyol Villarreal ellen.

B-csoport

Trabzonspor–Lille Hathárom-tipp:1
CSZKA Moszkva–Internazionale (Digi Sport)Hathárom-tipp:2
Az Internazionale otthonában meglepetésgyőzelmet arató Trabzonspor ezúttal hazai környezetben találkozik a francia Lille csapatával. A vendégek nincsenek bombaformában, hétvégén a bajnokságban is csak egy döntetlenre futotta a Lorient ellen hazai pályán. Jó hír viszont, hogy Joe Cole elkezdte a gólgyártást, de ez a török fanatikusok előtt lehet, hogy kevés lesz. A másik összecsapáson az új edzővel, Claudio Ranierivel felálló Inter Moszkvába látogat, de nem számíthat könnyő kiruccanásra, hiszen Vagner Love-ék második helyen állnak a Premjer Ligában, legutóbbi bajnokijukat is magabiztosan nyerték.

C-csoport

Manchester United–FC Basel Hathárom-tipp:1
Otelul Galati–Benfica Hathárom-tipp:2
A Manchester United Wayne Rooney és Javier Hernández nélkül vág neki a svájci Basel ellei találkozónak. Természetesen a sérültek ellenére is Sir Alex Ferguson együttese az esélyes, szerepet kaphat a mostanában mellőzött Dimitar Berbatov és Michael Owen is a Vörös Ördögöknél. A Benfica az MU-val játszott 1-1-es hazai döntetlen után ezúttal Romániába látogat, az Otelul Galati együtteséhez. Nagy meglepetés lenne, ha Savioláék nem gyűjtenék be idegenben is a három pontot.

Ronaldóék a találkozó esélyesei - Fotó:AFP

D-csoport

Olympique Lyon–Dinamo Zagreb Hathárom-tipp:1
Real Madrid–Ajax (Pro4) Hathárom-tipp:1
A gólnélküli döntetlennel kezdő Olympique Lyon a Dinamo Zagrebbal találkozik hazai környezetben. Egyértelmű, hogy a találkozó esélyese a francia együttes, amely a hétvégén Gomis duplájával és Bastos góljával győzte le a Bordeaux-t.

A Real Madrid a Horvátországban aratott győzelem után az Ajax ellen hazai pályán is bemutatkozhat a Bajnokok Ligájában. Bár José Mourinho csapata eddig nem brillírozik a spanyol bajnokságban, a hétvégén gólzáporos, 6-2-es győzelmet aratott a városi rivális Rayo Vallecano fölött. Érdekesség, hogy a spanyol és a holland csapat egymás elleni párharcait nézve a vendégek állnak jobban, az Ajax ugyanis négyszer, míg a madridiak csak háromszor nyertek riválisukkal szemben.

A Bajnokok Ligája előző kiírásában nem hozott szoros mérkőzést ez a felállás, hiszen Spanyolországban 2-0-ra, Amszterdamban 4-0-ra nyert José Mourinho csapata. Tavaly Álvaro Arbeloa is betalált a hollandok kapujába, a védő most is Real-győzelemre számít.

„Az Ajax több kulcsjátékosát is elveszítette, távozott Marteen Stakelenburg és Luis Suárez is, ám a gernc évek óta együtt játszik, az erejük ebben van. Nem gondolom, hogy tavalyhoz képest gyengültek volna.”

Az amszterdamiek edzője, Frank de Boer 1998 és 2003 között a Barcelona játékosa volt, így tisztában van a spanyol viszonyokkal.

"Nagyobb a különbség a Barcelona és a Real Madrid játéka között, mint amikor én ott játszottam. A katalánoknak óriási csapatuk van. Természetesen a Real is nagyon erős, de a Barcelona olyan, mintha nem is erről a világról érkezett volna. A Királyi Gárda így is bizonyította már, hogy óriási akadályt tud jelenteni, de a Barcelona a legjobb, egyszerűen azért, mert a legjobbak játszanak ott" - jegyezte meg az egykori kiváló védő, aki elmondta, Josep Guardiolától is tanácsot kért az összecsapás előtt.

A Real Madrid szakvezetője, José Mourinho ünnepre készül a találkozón, hiszen 100. európai kupameccsén vezetheti aktuális csapatát. Apró szépséghiba,hogy nem a kispadról, hiszen továbbra is eltiltását tölti

A Real Madrid-Ajax Amszterdam összecsapást a hathárom.hu-n élő szöveges tudósításban követhetitek.