Edzőkérdés

Keresi új trénerét a Schalke és a Hamburg - Matthäus neve is felmerült

Az elmúlt héten a Hamburgtól elküldték Michael Oenninget, a Schalkénél pedig lemondott Ralf Rangnick, így mindkét klubnak új vezetőedzőre van szüksége. Érdekes módon Huub Stevenst mindkettő kinézte magának, de lehet, hogy a szakember egyik kispadra sem ülhet le.

Lothar Matthäus a Wales-Bulgária Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen 2010 őszén a Cardiff City Stadionban

Huub Stevensszel a Hamburg kezdett előbb tárgyalásokat, de miután a Schalke is felvette vele a kapcsolatot, a kikötővárosiak megszakították vele az egyeztetést.

"A Schalke is tárgyalást kezdeményezett, ezt pedig én őszintén elmondtam a hamburgiaknak. Meghallgatok minden ajánlatot" - mondta a szakember, akiről elképzelhető azonban, hogy a két kispad között esik a szék alá (vagy hova). Egyes sajtóhírek szerint ugyanis Gelsenkirchenben sem ő a fő esélyes, hanem Torsten Fink, akinek azonban 2013-ig élő szerződése van a svájci Basellel.

A Királykékeknél azonban nem kapkodnak, Horst Heldt általános igazgató szerint ugyanis "nem vagyunk vezető nélkül. Ha csütörtökig nem találunk új edzőt, akkor a hétvégén megint Seppo Eickhorn ül a kispadon a hétvégén. A legjobb megoldást keressük, nem a leggyorsabbat."

Eickhorn a múlt hétvégén egyébként jól "teljesített", a Schalke ugyanis 4-2-re győzött a Freiburg ellen.

Érdekes, hogy egyes médiumokban a Bulgária szövetségi kapitányi posztjáról menesztett, korábban a magyar válogatottat is vezető Lothar Matthäus nevét is bedobták. Meglepő lenne, ha Németországban a sikereket eddig nem nagyon halmozó szakemberre szavazna bármelyik klub is.