Nyilatkozat

Egyszerűbb kirúgni a magyar edzőt, és hozni a helyére egy külföldit - Mezey György

A Videoton egykori szakvezetője szerint a futballunk általános visszaesése kapcsán állandóan a magyar edzőket emlegetik.

Mezey szerint példamutató a Paks működése - Fotó:vidi.hu

Az MVM Paks labdarúgócsapata egy bemutatóedzést tartott a magyar Pro licences edzőképzés hallgatóinak. A képzés hazai vezetője, dr. Mezey György a paksifc.hu-nak nyilatkozott a kurzussal kapcsolatban.

„Ezek a hallgatók már tudatosak, rendkívül fogékonyak mindenre. Az elején nehezebb volt, amikor a rutinos magyar edzőkkel kellett dolgozni, nehezen vették tudomásul, hogy változott a világ Európában. Az UEFA számunkra két évente 15 fővel engedélyez egy tanfolyamot” - mondta az egykori szövetségi kapitány.

A Videotontól bajnoki címmel távozó szakember kijelentette, gyenge szereplés esetén sokan az edzők kirúgásában látják a megoldást, pedig a helyzet nem ilyen egyszerű.

„A magyar futball általános visszaesése kapcsán állandóan a magyar edzőket emlegetik, mondván, hogy nem jók. Hozunk ide külföldieket, „meg is látszik a munkájuk”. Nagyon át kell értékelni ezt az egész helyzetet, de erre nincs igény. Ha nem megy valami valamelyik csapatnál, egyszerűbb megoldás kirúgni a magyar edzőt, és hozni a helyére egy külföldit.”

A teljes interjút alább tekinthetitek meg