Profi boksz

Amir Khan szerint a következő meccsét Mayweatherrel vívja, riválisa cáfol

A napokban Floyd Mayweather jr. kijelentette, hogy nem érdekli sem egy esetleges Pacquiao, sem egy Khan elleni mérkőzés. Ennek ellenére Khan szinte biztos benne, hogy rövidesen megküzd a még veretlen amerikaival.

A pakisztáni származású, ám brit színekben öklöző Amir Khan (26-1, 18 K.O.) már régóta vár arra, hogy megmérkőzhessen a makulátlan mérleggel rendelkező, váltósúlyú világbajnokkal, Floyd Mayweatherrel (42-0, 26 K.O.). Az „üvegállú”-nak is gúnyolt, pehelysúlyú WBA és IBF övet birtokló brit szerint fél-egy éven belül szinte biztosan össze fog csapni a WBC-királlyal. A 24 éves Khan azt hangoztatja, hogy Mayweather igenis verhető, és amennyiben összejön kettejük párharca a ringben, a nála tíz évvel idősebb riválisnak óriási ütészáporra és egy csúfos vereségre kell számítania. „Biztos vagyok benne, hogy létrejön a kettőnk közti mérkőzés. Floyd verhető és le is fogom őt győzni. Nagyon sok pénz van ebben a meccsben, ezért valószínűleg Amerikában fogunk a szorítók közé lépni”- mondta a Freddie Roach által edzett bajnok.

Bár Khan oldaláról már tényleg nagyon szeretnének egy Mayweather elleni összecsapást, a másik fél a napokban egy olyan kijelentést tett, ami abszolút nem hozza közelebb a két fél álláspontját: "Elegem van abból, hogy mindenkit megverek, azon gondolkozom, hogy felmegyek a nehézsúlyba, és megmérkőzöm a Klicsko-fivérekkel"- hangoztatta nemrégiben a tengerentúli klasszis.

Nem tévedünk nagyot, ha nem vesszük komolyan ezt az „elszólást”, ugyanis ahhoz, hogy reális esélye legyen „Pretty Boy”-nak az ukrán acélkalapácsok ellen, legalább huszonöt kiló izmot kellene felszednie az elkövetkezendő időben, ami finoman fogalmazva sem lenne könnyű feladat. Mint ismert, Mayweather egyelőre nem hajlandó kiállni sem Manny Pacquiaóval, sem Amir Khannal (mindketten Freddie Roach tanítványai), bár a szakértők szerint az utóbbi öklözővel szemben mindenféleképpen ő lenne a favorit. Mint ismert, Khan 2008-ban beleszaladt egy első menetes, megsemmisítő vereségbe Breidis Prescott ellen. Bár azóta olyan neveket győzött le, mint Marco Antonio Barrera, Marcos Rene Maidana és Zab Judah, a britnek szinte minden mérkőzésén voltak ijesztő megingásai.

Abban az esetben, ha Mayweather nem vált súlycsoportot, viszont nem áll ki Roach fiaival, elképzelhető, a 22 esztendős Jessie Vargas (17-0, 9 K.O.) elleni következő összecsapás lekötése.