Serie A előzetes

Totti kedvenc ellenfelével szemben vezeheti győzelemre a Romát

A Serie A ötödik fordulójának vasárnapi játéknapján hét mérkőzést rendeznek. Az esti kiemelt találkozón a Parma a még nyeretlen Romát fogadja, de délután pályára lép a hétközben botló Juventus, a Milan ellen értékes döntetlent elérő Udinese és a szerdán épp (sas)szárnyra kapó Lazio is.

Francesco Totti gólöröme a Parma és a Roma mérkőzésén 2010 májusában

Catania-Juventus
15:00 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 2
Vucsinics szerdán a gólja után ugyan kiállíttatta magát a bologna ellen (és ezzel közvetve hozzájárult csapata pontvesztéséhez), de valószínűleg nélküle sem fog gyengülni a Juve támadószekciója. Sőt, talán még erősebb is lesz, hiszen a rengeteget zakatoló, de nem annyira technikás Simone Pepe helyén bemutatkozhat az eddig sérüléssel bajlódó holland Elia a bal szélen, elöl pedig Quagliarella és Matri alkothatják a csatársort.

A hazaiaknál Nicola Legrottaglie és Cristian Llama a hiányozhatnak leginkább Vincenzo Montellának. Igaz, őket még egyszer sem vethette be a vezetőedző, így ebből a szempontból nem kell új helyzettel megküzdenie.

A két együttes közös múltjában nyomasztó a Zebrák fölénye, Legutóbbi 15 találkozójukon csak egyszer tudott nyerni a Catania, az utóbbi hat meccsükön pedig csak két pontot szerzett a mostani hazai csapat. A Juve legutóbb májusban szenvedett vereséget, egyébként az elmúlt 12 találkozóján nem kapott ki. Igaz, ezek között voltak döntetlenek is, amelyek sokat számítottak az előző idény végelszámolásában.

Lazio-Palermo
15:00 (Digi Sport Plus)
hatharom-tipp: X
A botladozva kezdő nagyok közül a Lazio volt az első, amely győzni tudott az idei bajnokságban, hét közben 2-1-re verték a Cesenát Miroslav Kloséék. Azonban - ahogy az eredményből látszik - a kapott gólt nem tudták megúszni, ahogy erre az elmúlt 10 bajnokijukból kilencszer nem voltak képesek, noha az alapjátékuk erre épülne. Hasonlóan teljesít azonban idegenben a Palermo védelme ebben a naptári évben. Gólokra tehát mindenképp számíthatunk a találkozón.

A Sasok mindkét tavalyi bajnokit megnyerték a rózsaszín-feketék ellen, az utóbbi időben azonban nem muzsikáltak fényesen otthon, három meccsükből kétszer is kikaptak. Ugyanakkor a szicíliaiak legutóbbi négy próbálkozásukból egyszer sem tudtak nyerni vendégként a Lazio ellen.

Cagliari-Udinese
15:00
hatharom-tipp: X
A hazai csapat még úgy is a legjobb bajnoki rajtjának örülhet 2004 óta, hogy szerdán kikapott Palermóban. Ráadásul eddigi három találkozójukon hat gólt lőttek, amivel a Serie A élmezőnyébe tartoznak. Az Udinese például annak ellenére sem jutott még ennyi találatig, hogy már több pontot szerzett, mint aktuális ellenfele. A Zebracsikók viszont szintén minden bajnokijukon eredményesek voltak a szezonban, és a Cagliari ellen is szereztek gólt az elmúlt tizenhárom idegenbeli mérkőzésükön tizenkétszer. Unalmas 0-0-tól tehát nem tartunk, sőt, valószínűleg mindkét csapat fog gólt, gólokat lőni.

Parma-Roma
20:45 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 2
Már csak négy csapat van a Serie A-ban, amely nem tudott nyerni az idei szezonban, közülük a Roma egyértelműen a legnagyobb, így nem meglepő, hogy egyre gyakrabban merül fel Luis Enrique menesztésének kérdése. A Farkasok a Siena ellen mindössze néhány percre voltak a győzelemtől, de tőlük egyáltalán nem idegen módon a hajrában kapott góllal két pontot buktak. Így a Parma elleni idegenbeli találkozón kell megpróbálniuk végre kiköszörülni a csorbát, és a többi nemzetközi szereplésre esélyes csapat után eredniük.

A vendégek abban bízhatnak, hogy a hazai csapatból eddig csak Giovinco volt eredményes, igaz, ő épp játszani fog, hiszen letöltötte eltiltását, ami miatt a Fiorentina elleni mérkőzést ki kellett hagynia. Ha azonban őt sikerül a bordó-sárgáknak kizárni a játékból, akkor nyerő helyzetbe kerülhetnek, főleg, hogy a Parma Totti legkedvesebb ellenfele, a Roma kapitánya eddig 15 gólt lőtt a sárga-kékeknek.

További mérkőzések:

Chievo-Genoa
12:30
hatharom-tipp: X
Atalanta-Novara
15:00
hatharom-tipp: 1
Siena-Lecce
15:00
hatharom-tipp: 1