Barcelona

Egyszerűen jobbak voltunk az Atléticónál - Pep Guardiola

Az Atlético Madrid elleni 5-0-ra megnyert mérkőzés után Josep Guardiola azt mondta, hogy csapata ugyanolyan keményen dolgozott mint a Sociedad, a Milan vagy épp a Valencia ellen.

Pep Guardiola elégedett lehetett játékosaival, és az is volt
A katalánok 40 éves vezetőedzője a szombat esti mérkőzés után értékelte a látottakat, és azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy a Atlético elleni derbin játékosai ugyanolyan keményen dolgoztak, mint azokon a "bizonyos" 2-2-es találkozókon.

"Teljesen hitelesek a játékosaim. Ugyanolyan keményen és alázattal dolgoztak, mint az Anoeta Stadionban, a Milan ellen, vagy éppen szerdán a Mestallában. Ezen a meccsen egyszerűen jobbak voltunk az Atléticónál"- mondta Pep Guardiola.

A szakvezető külön kiemelte, hogy sikeresen megoldották a bombaformában lévő Radamel Falcao semlegesítését, akinek szinte momentumai sem voltak a rangadón.

"Amennyire csak lehetett megpróbáltuk távol tartani a labdát a veszélyes zónáktól, mert Falcao olyan játékos, aki nem hibázik, ha helyzetbe kerül "- tette hozzá Guardiola. A labda távol tartásával nem volt sok gondja a Barcelonának, ugyanis 69%-ban birtokolták a játékszert.

Kollégája, Gregorio Manzano érthetően nem volt túl feldobott hangulatban, szombat este csapata alapos leckét kapott a futball nevű játékból.

"Nem hinném, hogy bármelyik csapat a világon képes lenne többet birtokolni itt a labdát, mint a Barcelona, ez egyszerűen fizikailag lehetetlen - kezdte a szakvezető, aki azt mondta, a Nou Campban csak akkor lehet nyerni, ha erőn felül a lehető legjobbját nyújtja egy csapat. "Természetesen kicsit dühös vagyok, de mégis az utóbbi idők legjobb együttese volt az ellenfél "- méltatta a katalánokat Manzano. A gyakorlatilag súlytalanul futballozó Falcaóról mestere azt mondta: ezen a mérkőzésen egyszerűen esélye sem volt megmutatni, milyen remek labdarúgó is valójában.