NB I előzetes

Diósgyőrben nem csak az ETO-ra, hanem Pollákra is figyelnek

  • Göbölyös János

Vasárnap két mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 10. fordulója. A záró találkozót Diósgyőrben rendezik, ahol a hazai pályán a negyedik forduló óta mindegyik ellenfelét legyőző DVTK az eddig mindössze két pontot veszítő Győrt fogadja.

A Kaposvár-Debrecen meccs 93. percéig nem csak a Rákóczi, hanem a Győr is nyeregben érezhette magát. Aztán jött Coulibaly, berúgta a tizenegyest, ami egyben azt is jelentette, hogy a DVSC pontelőnnyel vezeti a tabellát. Hogy ez csak egy napig tart-e, vagy marad minden a régiben, esetleg váltás lesz az élen, az vasárnap este kiderül. Az ETO ismét megkapta a sanszot, hogy megelőzze a Lokit, ehhez azonban le kell győznie a DVTK-t, ami Miskolcon mostanában meglehetősen macerás feladat bármelyik csapat számára. A borsodiakat ráadásul a tízezres szurkolótáborán kívül az is doppingolja, hogy ha nyernek, akkor a negyedik helyre ugorhatnak.OTP Bank Liga 10. forduló
Diósgyőri VTK–Győri ETO
Diósgyőr, 09.25., vasárnap, 18.00
TV: Sport2  Vezeti: Vad II. István (Szpisják Zs., Viszokai L.) Hathárom-tipp: x

,,Nagyon várom ezt a meccset, már csak azért is, mert ellenfelünk helyezése arról árulkodik, hogy nagyon jó csapata van – mondta Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője a boon.hu-nak adott nyilatkozatában. – Most kiderül, hogy hol tartunk, hogy a nagy falatokkal mit tudunk kezdeni. Nagyon bízom benne, hogy lesz sikerélményünk, hiszen a mi csapatunk is jó formában van”.
Diósgyőrben egyébként nem csak a jelenre figyelnek, hanem a jövőt is építik. Ennek egyik eleme lehet a Pollák-ügy, aminek látszólag semmi köze nincs a klubhoz, ám mint kiderült, van összefüggés az újpesti történet és a diósgyőri szándék között. Pollák Zoltán ugyanis Miskolcon született, a DVTK-ban kezdett futballozni, ahol most is elkelne egy hozzá hasonló szintű balhátvéd.
,,Nem szeretnék erről a dologról most beszélni, hétfőig várok, akkor ülök le tárgyalni a vezetőkkel – válaszolt Pollák a Borsod Online felvetésére. – Örülök, ha gondolnak rám Miskolcon, jól esik. Volt edzőm a jelenlegi vezetőedző, Benczés Miklós, és volt Szentes Lázár szakmai igazgató is, de hogy miként alakul akár a közeli, akár a távoli jövőm, pillanatnyilag nem tudom megmondani”.

Az ETO elleni mérkőzésre visszatérve, Csertői Aurél viszont egyelőre azt nem tudta megmondani, hogy kikkel pótolja majd a sérülés miatt kieső két válogatott futballistáját, Koltai Tamást és Fehér Zoltánt. Választék van bőven, ám mivel két kulcsjátékosról van szó, akiknek eddigi teljesítményük nagymértékben hozzájárult a győriek sikeres szerepléséhez, a helyettesítésük nem egyszerű feladat. Valamelyest könnyíti az edző helyzetét, hogy egy másik meghatározó labdarúgó, Linas Pilibaitis eltiltása lejárt, így ő visszakerülhet a kezdőbe. Csertő az eto.hu-n először az ellenfélről ejtett néhány szót, majd egyértelműsítette, Diósgyőrbe is nyerni megy csapatával:   
,,Az idei szezon legnagyobb meglepetését számomra az okozta, hogy milyen jól szerepelnek az újoncok a bajnokságban. A Pécs és a Diósgyőr eredményei figyelemre méltóak, ráadásul mindkét csapat hozzánk hasonlóan nagyon egységes. Éppen ezért azt gondolom, hogy a szezon egyik legnehezebb mérkőzése vár ránk vasárnap este. Vannak sérültjeink, de a keretünk erős, bízom benne, hogy ugyanolyan fegyelmezetten és lendületesen tudunk majd játszani, mint eddig. Szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, természetesen Diósgyőrben is nyerni akarunk”.

Forma-index (az elmúlt öt mérkőzés alapján)
Diósgyőr - Győr
ellenfél eredmény pontszám
DVTK    
Debrecen(LK) 1-2 0
Mezőkövesd(LK) 4-0 1
Paks(NBI) 1-1 1,25
Kaposvár(NBI) 2-1 2
Eger(MK) 2-4 2,50
Aktuális forma-index*   1,35
GYŐR    
Pápa(LK) 0-0 0,75
Haladás(LK) 2-2 1
Kaposvár(NBI) 0-0 1,25
Ferencváros(NBI) 2-0 2
Videoton II(MK) 3-0 2,50
Aktuális forma-index*   1,50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A Ligakupa-mérkőzéseket csak abban az esetben vesszük figyelembe, ha az első kerethez tartozó játékosok legealább 60 %-a pályára lép az adott találkozón. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0( 1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)