Vízilabda

A Szeged csoportgyőztesként kvalifikálta magát a BL-főtáblájára

  • MTI

Győzött a Szeged férfi vízilabdagárdája a Bajnokok Ligája vasárnapi zárómeccsén a pekingi olimpiai bajnok Varga Dénessel felálló horvát Primorje Rijeka ellen, így csoportelsőként került a 16 csapatos főtáblára.

A selejtezőcsoport négy szereplőjének az Újszegedi sportuszodában rendezett körmérkőzéses küzdelmében az már szombaton eldőlt, hogy a hazai együttes továbbjutott, ennél fogva a vasárnapi összecsapás tétje egyedül a kvartett első helye volt.

A nyitányt Varga Dénes és a szegediek gólpárbaja jelentette, a horvátok magyar sztárja az első négy találatból hármat jegyzett, az első kettő – a nyitónegyedben - vendégvezetést, a harmadik – a második játékrészben - 4-4-es állást eredményezett, míg a félidőre 6-6-tal vonulhattak el a csapatok.

A folytatásban 6-8 után a háromgólos Somogyi szépített, Juhász pedig büntetőből alakított a 8-9-re az állást, de egyenlíteni csak a negyedik negyed elején sikerült a légiós Younger révén (9-9). A másik légiós, Kayes is rászolgált a pénzére, hiszen a legvégén – három másodperccel a dudaszó előtt! - ő lőtte be a Szeged győzelmét, egyszersmind csoportelsőségét jelentő tizedik hazai gólt.

Bajnokok Ligája-selejtező
D csoport
Szeged-Beton VE – Primorje Rijeka (horvát) 10-9 (2-2, 4-4, 2-3, 2-0)
a magyar csapat góldobói: Somogyi 3, Kunac 2, Hegedűs, Török, Juhász, Younger, Kayes 1-1
a négyes másik vasárnapi mérkőzésén:
Sturm 2002 (orosz) -Crvena zvezda (szerb) 13-10 (1-1, 3-3, 4-3, 5-3)