Bundesliga előzetes

A második hely a tét a Werder Bremen számára

A Werder Bremen a Hertha Berlin elleni esetleges vasárnapi győzelmével a második helyre ugorhat fel a Bundesliga tabelláján.

Pizzaróék számára a második hely lehet a tét

1. FC Köln-1899 Hoffenheim 15:30
Tv: Eurosport2
Hathárom-tipp: X
A vasárnapi első mérkőzésen az 1. FC Köln a Hoffenheimet fogadja. A vendégek a Wolfsburg legyőzésével melegítettek erre a találkozóra múlt héten, míg Podolskiék meglepetésre a Bayer Leverkusen otthonában diadalmaskodtak fölényesen. A kölniek trénere, Stano Solbakken azonban közel sem készülhet nyugodtan az összecsapásra, hiszen több hiányzója is lesz.

Geromel Jemal, Miso Brecko is hiányzik majd, ez a hatodik meccsünk és a hatodik féle védelemmel kell majd kiállnunk. A héten nagyon jól dolgozott a csapat, a hangulat pedig kiváló. Idáig egy jó és két rossz hazai mérkőzésen vagyunk túl, de most jók a megérzéseim – bizakodott a hazaiak vezetőedzője.

Ellenfelünk remekül játszott a Leverkusen ellen az elmúlt fordulóban, a játékosaik önbizalommal tele van. A közönségük fantasztikus, a 12. embert jelenti a csapat mögött. A futballistáim pontosan tudják, hogy vasárnap egy nagy lehetőség előtt állnak, egy győzelemmel feljebb léphetünk a tabellán” - jegyezte meg Holger Stanislawski, a Hoffenheim szakvezetője.


Werder Bremen-Hertha BSC 17:30
Tv: Eurosport2
Hathárom-tipp: 1
Az idén remekül szereplő Werder Bremen együttese hazai környezetben találkozik a Herta BSC-vel. A vendéglátók az előző fordulóban a Nürnberg otthonában játszottak 1-1-es döntetlent, míg a fővárosiak hazai pályán remiztek az Augsburggal. A Werder Bremen egy győzelemmel utolérné a jelenleg második helyen álló Borussia Mönchengladbacht a tabellán.

A Bréma nagyon erős hazai pályán, remek játékosokkal rendelkezik. Csakis 100 százalékos teljesítménnyel érhetjük el a célunkat” - mondta Markus Babbel, a HBS trénere az összecsapás előtt.

A jó kezdés után bízunk benne, hogy egy sikeres szezon elé nézünk. Nem lehet minket egy lapon említeni a Bayern Münchennel, de egyszer-egyszer partiban lehetünk velük. Remélem, hogy egy kicsivel sikeresebb lesz ez az évünk, mint a tavalyi volt – bizakodott a remek kezdés után Thomas Schaaf, az esélyesebb brémaiak edzője.