Arsenal

Walcott kiállt Wenger mellett

  • MTI

Nem Arsene Wenger vezetőedző, hanem csak a játékosok tehetnek arról, hogy az Arsenal labdarúgócsapata rosszul kezdte az idei szezont, legalábbis Theo Walcott, a londoni gárda angol válogatott szélsője szerint.

Az Ágyúsok 1953 óta nem rajtoltak olyan rosszul, mint az idén: 15 megszerezhető pontból csak négyet gyűjtöttek be, s a Premier League tabellájának 17. helyén szerénykednek. A szurkolók nagy része Wengert okolja a gyenge teljesítményért, s a tréner menesztését követeli, Walcott azonban állítja, a szakember nincs nyomás alatt.

"A főnök nagyszerű ember, meg tud birkózni az őt érő kritikával" - fogalmazott a 22 éves futballista. "Tizenöt éve a klubnál dolgozik, tudja, mit csinál, nekünk, a játékosoknak viszont magunkba kell néznünk, és őszintén szólva itt az ideje, hogy elkezdjünk játszani. Sokan bántják a védőinket, de a védekezés nem csak a hátul futballozó négy emberen múlik, csapatként kell meggátolnunk az ellenfelet a gólszerzésben."

Az Arsenal szombaton a magyar válogatott kapus Bogdán Ádámot is foglalkoztató Bolton Wandererst fogadja, s a statisztika alapján jó esélye van a győzelemre, riválisa ugyanis 1962 januárjában nyert utoljára bajnoki meccsen az Ágyúsok vendégeként