Serie A előzetes

Ranieri és Allegri a tartalékcsapattal megy az első győzelemért

A Serie A ötödik fordulója szombaton a Bologna-Inter mérkőzéssel veszi kezdetét, amelyen a vendégek kispadján bemutatkozik az új vezetőedző, Claudio Ranieri. Az új mesternek azonban nem csak a csapat eddigi gyenge teljesítménye, hanem a bővülő sérültlista miatt sem lesz könnyű dolga. Hasonlóan nehéz helyzetben van ebből a szempontból a szintén nyeretlen Milan edzője, Massimo Allegri, de ő legalább jól ismeri együttese keretét. A játéknap harmadik mérkőzésén a szezont remekül kezdő, de szerdán Veronában megbotló Napoli egyik legkellemetlenebb ellenfelét, a Fiorentinát fogadja.

Bologna-Inter
18:00 (Digi Sport Plus)
hatharom-tipp: 2
A jelenlegi állás alapján két kiesőjelölt rangadójáról beszélhetnénk, nem meglepő tehát, hogy a tavalyi ezüstérmes Inter három forduló után máris edzőt váltott. Gian Piero Gasperinit Claudio Ranieri váltotta, aki a szombat kora esti mérkőzésen mutatkozik be. Az biztosnak tűnik, hogy a taktikában komoly változásokat hoz az új szakvezető, azonban a rendelkezésére álló keret még az eddiginél is szűkösebb. Cordoba, Maicon, Motta és Stankovics mellett már Sneijder is hiányozni fog az alapemberek közül, így valószínűleg Forlánnak kell majd visszalépve megoldani az irányítást (megosztva Cambiassóval), ami azért tudjuk, hogy nem megoldhatatlan feladat az uruguayi számára. A kérdés, hogy új csapatában hogy fog ez sikerülni. Az biztos, hogy van honnan előrelépniük, hiszen három gólt lőttek ugyan a Palermónak a bajnoki nyitányon, de azóta három tétmérkőzésen csak egyetlen gólra voltak képesek.

A Bolognának is megvannak a maga sérültjei, elsőként az első számú kapusukat, Jean-Francois Gillet-t kell megemlítenünk, de legalább ennyire hiányozni fog a védelemből Raggi és Loria, a középpályáról Diamanti vagy a csatársorból Gaston Gimenez.

A kék-feketék április vége óta nem nyertek idegenben a Serie A-ban, és legutóbbi 6 meccsükön 12 gólt kaptak a Giuseppe Meazza Stadiontól távol.

Milan-Cesena
20:45 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 1
A címvédő eddigi sérültlistája újabb névvel bővült, Antonini, Mexés, Bonera, Flamini, Gattuso, Ambrosini, Boateng, Ibrahimovic és Robinho után Pato is kidőlt, így hiába épült fel és játszott már az Udinese ellen is Pippo Inzaghi, épp az eddigi létszám áll Massimo Allegri rendelkezésére. Ráadásul Inzaghival nem számolhat 90 percen keresztül a vezetőedző, ezért valószínűleg El Shaarawy fog kezdeni a hazaiaknál.

A Milan szerencséje az lehet, hogy az egyedüliként eddig pontot sem szerző Cesena lesz az ellenfele. A balszerencsét az jelentheti a címvédő számára, hogy a vendégegyüttesben ott lesz Adrian Mutu, akiben megvan a képesség, hogy bárki kapujára veszélyes legyen.

Napoli-Fiorentina
20:45
hatharom-tipp: 1
A Napoli két bajnoki (közte a Milan elleni) győzelemmel és a Manchester City elleni BL-döntetlennel kezdte az idényt, majd szerdán meglepetésre kikapott a Chievótól. Többek között ennek az eredménynek is köszönhető, hogy három kör után már nincs hibátlan csapat a Serie A-ban, de a tavalyi bronzérmes így sem áll rosszul. Ugyanúgy hat pontja van azonban a Fiorentinának is, amely ráadásul kimondottan mumusnak számít a Napoli számára, hiszen legutóbbi öt mérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni a déliek. Az előző idényben mindkétszer döntetlenre végeztek egymással.

A Violák számára nagy veszteséget jelenthet, hogy Alberto Gilardino az előző hétvégén térdsérülést szenvedett egy csúnya ütközés után, igaz, szerdán nélküle is 3-0-ra nyertek a Parma ellen. A Napoli viszont nem egy Parma-szintű ellenfél, különösen hazai pályán nem az...