NB I

Pápán és Siófokon nem volt gól, Pakson viszont mindent bepótoltak

  • MTI

Három döntetlen született az NB I szombat esti mérkőzésein, de siófoki és a pápai 0-0 mellett más minőséget képvisel a paksi 4-4.

Paks-Pécs

Nagyszerű első félidőt produkált a két csapat: a Pécs szerzett vezetést - Bajzát a századik találatát jegyezte az NB I-ben - de a Paks a hét perc alatt két remek fejessel fordított. A folytatásban sem álltak le a csapatok, a Paks fölényben játszott, de a Pécs kontrái és szabadrúgásai magukban hordozták a veszélyt.

A második félidőben még fokozni tudták a csapatok, egy nagyszerű meccsen igazságos döntetlen született.

Siófok-Budapest Honvéd

Nagyon gyenge első félidőt produkáltak a csapatok, a vendégeknél egy Abass-fejest, míg a hazaiaknál egy Haraszti-lövést lehetett feljegyezni mindössze.

A második félidő egy Abass- és egy Ivancsics-kapufával indult, ám a meccs ziccerét Sowunmi hagyta ki, aki egyedül vezethette a labdát Kemenesre, de nem tudott betalálni. A kispestiek első döntetlenjüket játszották, a siófokiak pedig az ötödiket, előbbi a legkevesebb, utóbbi pedig a legtöbb a bajnokságban.

Pápa-Vasas

Izgalomtól mentes első félidőt láthatott a közönség, a pályán a futball helyett a küzdelem dominált.

A második játékrészben némileg megélénkült a játék, a hazaiak több gólszerzési lehetőséget is elszalasztottak, de a vendégeknek is akadt néhány ígéretes kontrája. Összességében igazságos döntetlen született.

OTP Bank Liga
10. forduló
MVM Paks-Pécsi MFC 4-4 (2-1)
Paks, 2130 néző, V: Böcskei
gólszerzők: Sifter (22.), Böde (25., 54., 89.), illetve Bajzát (18.), Nagy O. (48., 66.), Petrók (79.)
sárga lap: Éger (43.), Sifter (85.), illetve Marovic (6.), Bajzát (75.), Nagy O. (85.)
Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Csehi - Sifter, Sipeki (Szatmári 78.) - Bartha (Kiss T. 63.), Böde, Vayer - Montvai (Hrepka 70.)
Pécs: Dibusz - Regedei, Petrók, Todorovic, Marovic - Lantos, Pintér A. - Demjén (Scepanovic, 75.), Andorka (Horváth Zs. 63.), Nagy O. - Bajzát (Simonfalvi 90.)
BFC Siófok-Budapest Honvéd 0-0
Siófok, 1500 néző, v.: Andó-Szabó
sárga lap: Kecskés (56.), Nyári (59.)
Siófok: Milinte - Kiss Zs., Nyári, Fehér, Szabó - Sowunmi (Csermelyi 73.), Tusori, Kecskés, Melczer (Mogyorósi 43.) - Haraszti - Bozovic (Huszák 59.)
Honvéd: Kemenes - Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú - Hidi, Horváth A. (Ivancsics a szünetben) - Abass (Németh N. 82.), Zelenka (Harmony 73.), Tchami - Danilo
Lombard Pápa Termál FC - Vasas-Híd 0-0
Pápa, 2500 néző, V: Németh Á.
sárga lap: Maric (38.), Quintero (76.), illetve Dajic (47.)
Pápa: Szűcs L. - Horváth L., Dlusztus, Rodenbücher, Totadze - Farkas A. (Nagy S. a szünetben), Ganugrava (Szabó Z. 73.) - Lovrencsics (Quintero 53.), Maric, Puri - Ferenczi
Vasas: Ilizi - Casali, Gáspár, Kovács G., Sütő - Kulcsár D. (Jokic 60.), Farkas B., Bárányos (Ferkó 81.), Haris - Dajic, Simic (Beliczky a szünetben)