La Liga előzetes

Fogadkoznak a Realnál, Falcao legyőzné a Barcelonát

Négy mérkőzést rendeznek szombaton a spanyol labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában: a Barcelona az Atlético Madridot, a Sevilla pedig a Valenciát fogadja, míg a Real Madrid az újonc Vallecano ellen lép pályára.

Négy lejátszott forduló után az EL-résztvevő baszkok még nyeretlenek, igaz, a BL-résztvevő Villarreal sem büszkélkedhet valami fényes mutatóval eddig. Athletic Bilbao - Villarreal 18.00 hatharom-tipp:xA két nemzetközi kupainduló "lassabb" rajtja lehet, hogy éppen ezzel magyarázható, bár a kettős terhelésre panaszkodni csak nálunk szokás.  Tavasszal a "Sárga tengeralattjáró" 1-0-ra nyerni tudott Baszkföldön, a Bilbao legutóbb 2009. szeptemberében győzte le a mostani ellenfelet. Idegenben azonban idén még gólt sem tudott rúgni a Villarreal, így valószínűleg egy gólszegény mérkőzésen oszlanak el a pontok.

A forduló rangadójának ígérkezik a két alakulat összecsapása, amely azok játékstílusát és felfogását ismerve igen látványos derbinek ígérkezik.Sevilla - Valencia 18.00
hatharom-tipp:x
A Valencia hét közben egy hajszál híján világraszóló bravúrt ér el a Mestallában, ha Roberto Soldado egy kicsit jobban összpontosít a kapu előtt, akkor könnyen két vállra fektethették volna a Barcelonát. Azért a 2-2-es döntetlen miatt sem kell szégyenkezniük, az eredmény mellett a mutatott játék is bizakodásra adhat okot a "Denevérek" szurkolóinak. A Sevilla is elég stabilon hozza eddig amire képes lehet, az andalúzok is tagjai a liga még öt veretlen csapatának. A két csapat legutóbbi tíz mérkőzéséből hatot a Sevilla nyert meg, ráadásul 2009 óta zsinórban három sikert is elkönyvelhettek a bronzérmes ellen. A statisztika és a hazai pálya mindenképpen a Jesus Navasék mellett szól, de ha a Valencia képes lesz olyan játékot mutatni, mint tette azt szerdán a katalánok ellen, akkor bármi megtörténhet a mérkőzés.

José Mourinho csapata az elmúlt két fordulóban meglepetésre nyeretlen maradt, pedig az ellenfelek nem világverő csapatok voltak: a hétvégén a Levante, majd a hét közben a Racing otthonában sem talált be a Madrid, így összesen egy pontot szerzett meg az elvárható hatból. Real Madrid - Rayo Vallecano 20.00
Tv: Sport2
hatharom-tipp:1
A "királyiak" szurkolói egy internetes felmérés szerint a portugál szaktekintélyt okolják a csapat "kudarcai" miatt, aki erre annyit mondott, örül, neki hogy nem a csapatot teszik felelőssé. Mourinho csapatának sikertelensége a támadójáték döcögésében rejlik, ha a fent említette találkozóhoz hozzátesszük a zágrábi BL-meccset is, akkor három mérkőzés egy rúgott gól lesz csak a statisztikája a fővárosiaknak. A szombati mérkőzésen mégis a védelem összeállítása okozhat nehézségeket a trénernek, hiszen sem Pepére sem Ricardo Carvalhóra nem számíthat, ráadásul Fabio Coentrao sincs még bevethető állapotban. Nem lesz tehát könnyű mérkőzése a Realnak, Mourinho azt mondta pénteken a Vallecanóról "hogy egy csapat hős" - utalva a tavalyi szezonban elért eredményekre, azaz a feljutásra.  Marcelo hasonló véleményen volt, mint "főnöke", a brazil szerint azonban még mindig a bajnokság megnyerése lebeg a szemük előtt. "A Rayo elleni mérkőzés nagyon kemény lesz, de meg kell szereznünk a győzelmet. Jól kell játszanunk és akkor meg lesz a három pont"- mondta. A múlt és a jelen is a Real mellett szól, a Vallecano 1997-ben győzte le utoljára a "blancókat".

Falcao Valdez kapuját is bevenné
Ugyan tavaly oda-vissza legyőzte a Barcelona az Atléticót, a két gárda randevúja rendre élményszámba megy, elsősorban azért, mert rendre gólgazdag találkozók kerekednek ki. Barcelona - Atlético Madrid 22.00
Tv: Sport2
hatharom-tipp:1
A mostani összecsapás azért is lehet különösen látványos, mert az Atlético igen gyorsan eredményes együttes lett, köszönhetően elsősorban a nyáron érkező Radamel Falcaónak. A kolumbiai már vezeti a spanyol góllövőlistát, legutóbbi két meccsen ipari mennyiségben rugdosta a gólokat. Amíg a címvédő "megizzadt" a döntetlenért Valenciában, a fővárosiak a Vincente Caledónban egy négyes hintettek a Gijónnak, három nappal korábban pedig ugyanennyit lőttek a Racingnak. A Portótól érkező csatár mellett többen is nagy kedvvel futballoznak az utóbbi hetekben, és ezzel párhuzamosan az önbizalmuk is a helyén van. "Nyerni megyünk. Tiszteljük a Barcelonát, de nem félünk tőlük.Három győzelem van a hátunk mögött, remek hangulatban van a csapat, melyet gólokkal és győzelemmel is bizonyítanánk"- mondta Falcao, aki azért tisztában van vele, hogy nem ők az esélyesek. "A Barca egy nagyon jó csapat, amely a Nou Campban nagyon magabiztos".
Josep Guardiola ahogy szokta, dicsérte az ellenfelet és annak edzőjét, de ezúttal azért ezt joggal tehette. "Manzano irányításával ez a csapat jobb, mint volt. Nagyon szépen játszanak, rendkívül szervezettek, és ugyan Quique Flores idején is jó csapat volt az Atlético, mostanában sokkal keményebbek a középpályán." Sok gól szereztek és csupán egyet kaptak. Nem számítottam rá, hogy ennyire jók lesznek" - így a 40 éves tréner. A katalánok a Valencia ellen igen sebezhetőek voltak hátul, de "elvileg" a szombati mérkőzésen visszatérhet a csapatba Gerard Piqué, noha Guardiola nem volt hajlandó elárulni, hogy pályán lesz-e a világbajnok védő. Akárcsak a Mestallában, Guardiola ezúttal is háromvédős rendszert fogja alkalmazni, mert " támadni jobb, mint védekezni". A Barcelona továbbra sem számíthat Andrés Iniesta és Alexis Sánchez játékára, és a héten hosszabb időre lemondhattak Ibrahim Afellayról is.