NB I

Felszámolási eljárást indítottak az Újpest ellen

  • MTI

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) felszámolási eljárást kezdeményezett az Újpest FC Kft. ellen - adta hírül a Nemzeti Sport online-kiadása szombaton.

Az élvonalbeli futballklubot működtető gazdasági társasággal szembeni jogi lépés tényét Vígh László kormánybiztos, az NSK vezetője erősítette meg.

A Nemzeti Sportközpontok szolgáltatásidíj- és közüzemiköltség-tartozás jogcímén idén június huszadikán adta be felszámolási kérelmét a Fővárosi Bírósághoz az Újpest FC Kft. ellen – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Vígh László. – A hatályos jogi rendelkezések szerint a tartozás pontos összegéről nem adhatok felvilágosítást. Az intézet munkatársai számos tárgyalást folytattak az Újpest FC Kft. illetékeseivel a cég tartozásának rendezése érdekében. A megbeszélés eredményeként megegyezés született a fizetés átütemezéséről. Ezt azonban nem tartotta be az Újpest FC Kft., így a tartozások kiegyenlítésének tartós elmaradása után több alkalommal írásban – legutóbb május tizenkettedikén – és szóban is felkérték az intézet munkatársai a káefté illetékeseit a tartozás rendezésére. Ennek eredményeként az elmaradás elenyésző részét törlesztette a cég.”

Ezt követően kezdeményezte a felszámolási eljárást az Újpest FC Kft. ellen az NSK.

Az Újpest FC péntek esti közleménye szerint a klub még semmilyen hivatalos értesítést nem kapott az ügyben.