Premier Leauge

Balotelli és Milner góljaival legyűrte a City az Evertont

Az angol labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának szombati nyitómérkőzésén a Manchester City Mario Balotelli és James Milner második félidőben esett góljaival legyőzte az Everton csapatát.

Balotelli először Mancinivel ünnepelte gólját

Ahogy mondani szokták, felvette a "sündisznó-állást" a vendég Everton együttese, az első félidőben több alkalommal is 8-10 játékos alkotta a vendég tizenhatos előtti védőfalat. Helyzete azért így is akadt Roberto Mancini csapatának, de átütő lendületű játékot ilyen ellenfél ellen nem lehet produkálni. 

Eltelt a második félidő fele is és még mindig nem született gól, de aztán jött az olasz "fenegyerek", Mario Balotelli és feltörte a liverpooliak védelmét. A 68. percben Sergio Agüero indult el a jobb oldalról a pálya közepe felé, majd miután átszaladt a komplett vendégvédelem orra előtt, ügyesen készítette le a labdát Balotellinek, aki állítgatás nélkül kilőtte a hosszú sarkot. A "botrányhős" gólja gyakorlatilag eldöntött minden lényegi kérdés a mérkőzésen, de a 89. percben James Milner is betalált, bebiztosítva ezzel a három pontot.

Premier Leauge
6. forduló
Manchester City-Everton 2-0 (0-0)
gól: Balotelli (68.), Milner (89.)
később:
Arsenal-Bolton Wanderers 16 ó
Chelsea-Swansea City 16
FC Liverpool-Wolverhampton Wanderers 16
Newcastle United-Blackburn Rovers 16
West Bromwich Albion-Fulham 16
Wigan Athletic-Tottenham Hotspur 16
Stoke City-Manchester United 18:30