Real Madrid

Nem beszélhetünk krízisről - José Mourinho

  • MTI/63

José Mourinho egy pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, annak ellenére sincs válság a Real Madridnál, hogy az elmúlt héten öt pontot is veszítettek a bajnokságban.


A Real Madrid a hétvégén Valenciában a Levantétól kapott ki 1-0-ra, majd a hétközi fordulóban a Racing Santander ellen csak egy 0-0-s döntetlent ért el, így a megszerezhető hat pontból mindössze csak egyet sikerült begyűjtenie. José Mourinho, a fővárosiak portugál szakvezetője szerint ennek ellenére nincs krízis a Realnál, de elismerte, hogy nem játszottak jól az utóbbi mérkőzéseken.

"Volt néhány drámai helyzet, amelyekből nem tudtunk győztesen kikerülni, néhány ember pedig máris válságról beszél, de  én ezt nem nevezném annak. Az igaz, hogy nem játszottunk valami jól az elmúlt héten" - nyilatkozta a királyiak trénere. 

"Három rossz mérkőzés van a hátunk mögött, de mindez egy hét alatt, az pedig nem ugyanaz, mintha három hétig játszanánk rosszul. Ez nem krízis, csak egy negatív sorozat." - mondta a "Special One", majd hozzátette: a gyengébb eredmények csak tovább ösztökélik a csapatát.

"A rossz eredmények után könnyű motiválni a játékosokat. Ha önelégült vagy, akkor beleragadhatsz abba a szemléletbe, de ha olyan ambiciózus vagy mint, mi akkor mindig megtalálod az új kihívásokat"- bölcselkedett a kétszeres BL-győztes portugál.

Mint arról korábban beszámoltunk a Marca felmérése szerint a Real-szurkolók nagy része, José Mourinhót tartja felelősnek az csapat gyenge szerepléséért, de a szakember a tőle megszokott módon ezt is sajátosan reagálta le. "Nagyszerű, ha a szurkolóink úgy gondolják, hogy én vagyok a felelős ezekért a rossz eredményekért. Ennek megfelelően a hétvégi összecsapásunkon a csapat mögé állnak majd, engem kifütyülnek, de az egész mérkőzés alatt támogatni és buzdítani fogják a játékosokat."

A Real Madrid szombaton 20 órakor látja vendégül a Rayo Vallecanót a bajnokság hatodik fordulójában.