Manchester City

Sergio Agüero szerződést kötött a Pumával - interjú

A Puma bejelentette, hogy Sergio Agüeróval hosszútávú szerződést kötött, és az egyik legnagyobb sportszergyártó cipőit viseli ezentúl. A Manchester City argentin támadója mostantól először a Napoli elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen viselte a zöld színű v1.11 futballcipőt. Az ebből az alkolomból az argentin válogatott támadóval készített interjút alább olvashatjátok.

A Manchester City rekordigazolása a Puma globális stratégiájának központi alakja és a sport-lifestyle márka labdarúgással kapcsolatos kommunikációjának kulcstényezője lesz az elkövetkező években.

Christian Voigt, a Puma globális sportmarketing igazgatója elmondta: "Nagyon örülünk, hogy mostanra már Sergio Agüero is a globális sport marketing portfóliónk része. Egy ilyen szintű játékos leszerződtetése, aki a sportban ilyen nagy megbecsülésnek örvend, nagyon fontos része futballstratégiánk megvalósításának. Sergio pályán nyújtott teljesítménye a világ egyik legérdekesebb támadójátékosává teszi őt, és soha meg nem szűnő pozitív életszemlélete véleményem szerint kétségkívül a futball örök legendáinak sorába emeli majd. Ő egy különösen kedves fickó, öröm vele dolgozni, boldogok vagyunk, hogy őt is a PUMA-játékosok sorában tudhatjuk."

A Sergio Agüeróval készült interjút alább olvashatjátok.

Mi a véleményed a PUMA márkáról?
Nagyon örülök hogy létrejött ez az együttműködés a Pumával. Nagyon fontos állomása ez az életemnek, de főképp a karrieremnek. Nagyon tetszettek a márka jövőbeli tervei, úgy vélem, nagyon jól látják a foci jövőjét, és tetszik a hozzáállásuk a sporthoz és az élethez is általában. Épp ezért nagyon örülök hogy a Pumával működhetek együtt.

Sergio Agüero, a Manchester City argentin játékosa a Pumával kötött szerződéstMit gondolsz a Speed v1.11 cipőről?
A v1.11 egy fantasztikus cipő; nagyon könnyű, ezáltal nagyon szabadnak érzem magam, nagyon kényelmesen és gyorsan tudok a pályán mozogni benne, ami egy támadónak létfontosságú. Rengeteg cipőt kipróbáltam az elmúlt pár hétben, de bátran ki merem jelenteni, hogy nekem a PUMA v1.11 a legjobb.

Milyen a Manchesteri élet?
Elég rövid ideje vagyok még itt, de eddig tetszik. Nagyszerű város, ami nagyon értékeli a focit, ezért nagyon örülök, hogy itt lehetek. A feleségem és a fiam is elkísértek ide; 4 nappal utánam érkeztek. Nagyon sokat segít nekem, hogy itt vannak, fontos hogy a családom közel legyen. Van saját házunk, és nagyon élvezzük a várost, sokat sétálunk a környéken.

Mik az első észrevételeid, tapasztalaid a Manchester Cityvel kapcsolatban?
A Manchester City egyértelműen egy feltörekvő és céltudatos csapat. Mind a játékosok, az edzők és a menedzser is nagyon motiváltak, éheznek a sikerre. Lenyűgöző az az eltszántság és elkötelezettség, amivel körül vagyok véve, érzem, hogy jó döntést hoztam azzal, hogy átigazoltam. Hálás vagyok, hogy a Manchester City ennyire szeretett volna itt tudni; ha a munkaadód ekkora bizalmat szavaz, mindenképp igyekszel megszolgálni azt. Ettől sokkal jobban érzem magam itt Manchesterben.

Milyen eredményeket vársz magadtól a Manchester Cityben?
A csapattársaim, az edzők és a menedzser mind nagyon tehetségesek, szerintem sok nagyszerű eredményt elérhetünk. A klubunk persze nem elég tapasztalt, hogy megnyerhessük a Premier League-et, és a legmagasabb szinten játsszunk, de sok tapasztalt játékosunk van, és ez segít, hogy jól játszhassunk Angliában és Európában egyaránt.

Mit vársz az első Bajnokok Ligája-szereplésetektől?
Egyszerre mindig csak egy szakaszban szabad gondolkodnunk. Először a csoportból kell továbbjutnunk, aztán bármi megtörténhet. Izgatottan várjuk ezt a megmérettetést, valószínűleg most nagyon jó Machester City-szurkolónak lenni. Nem szeretnénk nekik csalódást okozni.

A Napoli elleni BL-mérkőzés mennyire volt különleges neked a családi kötődéseid miatt?
Természetesen, édesapám sok évig játszott a Napoliban, egy legenda volt, akit imádtak a rajongók. Nagyszerű élményeket szerzett ott. Ilyen véletlenek történnek a fociban. Ilyen a játék, de nagyon boldog vagyok, hogy a Napoli ellen játszhatok, apámnak soha nem adódott meg ez a lehetőség, miután elhagyta a klubot.

Nagy rajtad a nyomás, tekintve hogy ilyen drágán vett meg a klub?
Nem igazán, az átigazolási pénz mérete nem különösebben teher. A futballban mindig megvan az a nyomás, hogy jól teljesítsek. A klub és a szurkolók elvárásai sokkal nagyobb terhet rónak rám, de ez a stressz sokkal inkább motivál, mint megfélemlít. Persze óriási pénz van a fociban; tekintve hogy szegényként nőttem fel, és most ennyire kényelmes életet élek, az nagyon jó. Boldog vagyok, hogy meg tudok adni a fiamnak mindent, amiben nekem gyerekként nem lehetett részem, és ez nagyon büszkévé tesz.