NB I

Tizennyolcezres stadion és négy edzőpálya a diósgyőri tervekben

Még az idei bajnokság során megépül az utánpótlás számára nélkülözhetetlen négy edzőpálya, a négyéves tervben pedig szerepel egy 18 000 nézőt befogadni képes stadion kialakítása.

A DVTK remek eredményeket ért el az elmúlt egy évben - Fotó:dvtk.eu

Szerda délelőtt Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC. Kft. ügyvezető igazgatója, Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója, Borbély Péter utánpótlás szakágvezető, valamint Furmann Géza, a klub utánpótlásért felelős szervezési vezetője tartott sajtótájékoztatót az eddig elért eredményekről és a klub további terveiről.

A Diósgyőr labdarúgócsapatát 2010. szeptember 17-én az Arago Zrt. cégcsoport vette át többségi tulajdonosként, ennek értelmében új szakmai vezetőség került a 100 éves klub élére. A dvtk.eu beszámolója szerint az eredmények között tartják számon, hogy konszolidálták a céget MIskolc MJV segítségével, kifehérítették az átláthatatlan gazdálkodást, áttértek az EKHO-s adózási formára. Az DVTK továbbá új, helyi kötődésű, szakembereket vont be a klub vezetőségébe, komoly igazolásokkal erősítették meg a csapatot, így sikerült 8 pont hátrányból megnyerni az NB II Keleti csoportját.

Ezen kívül komoly támogatókat sikerült a klubhoz hozni, valamint kiváló képességű spanyol labdarúgókat is igazoltak.

A DVTK vezetősége komoly távlatokban gondolkodik, amelyben első körben egy néhány éves periódust szeretne sikerre vinni. Infrastrukturálisan mindenképpen tovább kell fejlődniük, edzőtermeket, edzőpályákat hoznak létre és egy olyan rehabilitációs központot, ahol adottak a komoly orvosi és technikai feltételek a minél magasabb színvonalú munkához.

A szurkolói igényeket folyamatosan figyelemmel kísérve, a klub egy európai színvonalú, 18 000 fős befogadóképességű új stadion kialakítását is meg akarja valósítani, mivel a nézőszám mérkőzésről-mérkőzésre folyamatosan növekszik.

Egy virtuális tervrajz segítségével már be is mutatták a négy edzőpálya tervét, amelyeket az infrastruktúra területén szeretnének megvalósítani.

Íme a diósgyőri tervek a 4 edzőpályával - Fotó:dvtk.eu