Angol Ligakupa

Simán jutott tovább a Liverpool és a City is

A Liverpool és a Manchester City is másodosztályú ellenfél elleni sikerrel ellen jutott be az Angol Ligakupa 4. fordulójába. A Vörösöknél betalált az Anfieldre négy év után visszatért Craig Bellamy, pályára lépett csereként Steven Gerrard. A Manchester City a címvédő Birminghamet ejtette ki, az új csapatában most debütáló Owen Hargreaves és Mario Balotelli góljával.

A vezér visszatért. Suárez lecseréléséig kapitánya volt a Liverpoonak.

A Liverpool első gólját  Vörösök régi-új játékosa, Craig Bellamy szerezte egy szép összjáték végén.  A hajrában Dirk Kuyt is betalált, a végén még Barnes szépített tizenegyesből. Az Anfielden féléves kihagyás után "debütált" Steven Gerrard, a csapat pedig "szépített" a hétvégi, Tottenham elleni zakó (0-4) után.

A Manchester Cityben jószerével a B-csapat játszott (Tévez-Balotelli) csatársorral, az első gólt az új klubjában most bemutatkozó Owen Hargreaves szerezte, az üveglábú középpályás a 17. percben szép mozdulattal emelt a kapus felett a hálóba. A folytatásban Mario Balotelli is villant, a 38. percben Kolarov passzát bombázta a kapuba. A City a lényegi kérdéseket az első 45 percben lerendezte, a második játékrész már eseménytelenül telt el.

Angol Ligakupa, 3. forduló:
Brighton & Hove Albion (II.)-Liverpool 1-2 (0-1)
G: Bellamy (7.), Kuyt (81.), illetve Barnes (90. – 11-esből)
 
Manchester City-Birmingham City (II.) 2-0 (2-0)
G: Hargreaves (17.), Balotelli (38.)
 
Southampton(II.)-Preston North End (III.) 2-1