Internazionale

Ranieri csütörtökön érkezik Milánóba, de Guardiola a hosszú távú célpont

Továbbra is Claudio Ranieri az Inter elsõ számú edzõjelöltje, de 2012 nyarától Josep Guardiola vagy Fabio Capello is leülhet a kispadra.

Massimo Moratti nagy dobásra készül 2012-ben. A Tuttomercatoweb úgy tudja, az Internazionale elnökének listáján elsõ helyen Josep Guardiola, a Barcelona trénere áll, míg a másik alternatíva Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya.

A katalán szakvezetõ neve már korábban is felmerült az Interrel kapcsolatban, tavasszal jóbarátja, Luis Suárez is nyilatkozott a témáról.

"Régóta ismerem Guardiolát, és úgy gondolom, új kihívásra vágyik, az Internazionale tökéletes választás lenne. Nem mondana nemet Massimo Morattinak, remekül csinálná a dolgait Olaszországban, de az Internek kell döntenie. Spanyolországban már megnyert mindent, decemberben beszéltem vele errõl, nem tudna nemet mondani" - mondta az egykori remek középpályás.

Addig viszont edzõt kell találni a klubnak, és igaznak bizonyultak azok a hírek, melyeket korábban közöltünk: Claudio Ranieri az elsõ számú jelölt a posztra. A kapcsolatfelvétel már megtörtént, az igazi gátja a megegyezésnek a szerzõdés idõtartama lehet. Moratti ugyanis csak egyéves szerzõdést kötne a szakemberrel a fenti okok miatt, míg Ranieri hosszabb kontraktusban gondolkodik.

A legutóbb az AS Románál dolgozó tréner holnap érkezhet Milánóba. A kapcsolatfelvételt egyébként Ranieri is megerõsítette.