Lóverseny

Overdose Párizsban sem áll rajthoz

  • MTI
megosztom

A magyar csodaló az október 2-i párizsi Group I-es versenyt is kihagyja, mivel nem lehetne addig csúcsformába hozni.

Overdose kihagyja a párizsi futamot

Mikóczy Zoltán, a ló társtulajdonosa szerdán arról tájékoztatta a pannoniaoverdose.hu-t, hogy lovával - pataproblémái miatt - jelenleg csak kondíciómunkát tudnak végezni, de formaidőzítést nem. Tehát Overdose nem az istállójában áll, hanem minden nap dolgozik, ám még nem tudnak számára olyan szintű terhelést adni, amivel csúcsformába lehetne hozni. Európa legrangosabb őszi sprintfutamát pedig e nélkül nem lehet vállalni Mikóczy szerint.

Arról is döntött a menedzsment, hogy Overdose nem megy téli pihenőre, felkészítését folytatják, az ősz második felében és télen is szeretnék versenyeztetni. A lehetséges futamokat viszont majd csak akkor nevezik meg, amikor a ló már teljes értékű munkát végezhet.

Overdose augusztusban lábsérülése miatt két hétre leállt, és emiatt nem vett részt a szeptember 11-i, szintén Párizsban rendezett Group III-as, 1000 méteres viadalon

A ló 13 veretlenül teljesített futam után tavaly csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén, miután felépült súlyos sérüléséből, a savós patairha-gyulladásból. Idén Hoppegartenben nyert, majd a Haydock Parkban hetedik lett, a Royal Ascoton pedig már jó formát mutatva, a győztestől alig elmaradva negyedikként végzett.

megosztom