Serie A

Már nem Gasperini az Inter vezetőedzője - hivatalos

Az Internazionale hivatalos honlapján rövid közleményben köszönte meg Gian Piero Gasperini munkáját.

Gasperini nyeretlenül távozott - Fotó: AFP

Az Internazionale kora délután egy közleményt jelentetett meg honlapján, melyben megköszöni Gian Piero Gasperini munkáját, valamint a klub sajnálatát fejezi ki a kapcsolat gyors megszakadása miatt.

"Gasperini jó edző, sajnálom, mert nem volt elég ideje. Aki az Interhez érkezik, annak egyből teljesítenie kell. Olyan edzőre van szükségük, aki erős egyéniség. Gasperinitől hiba volt Sneijdert és Pazzinit a kispadon jegelni" - nyilatkozta Ze Maria a Tuttomercatowebnek.

Az Internazionale pocsékul kezdte a szezont: a bajnokságban kikapott a Palermótól, a BL-ben hazai pályán a Trabzonsportól, majd a Serie A-ban kedd este az újonc Novarótól is.

Délelőtt Massimo Moratti, a klub első embere így nyilatkozott a vezetőedző, Gian Piero Gasperini jövőjéről:

„Hogy marad-e Gasperini? Nem hiszem. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hosszú nap lesz, meglátjuk, mi történik. Nem hiszem, hogy a probléma közte és a játékosok között van. Hogy mi nem tetszett a Novara elleni tegnapi vereségben? Amikor veszítesz, semmi nem tetszik”

A csapat délelőtti edzését Beppe Baresi és Daniele Bernazzani tartott, amiből lehetett számítani arra, hogy edzőváltás lesz a milánói csapatnál.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Claudio Ranieri a legfőbb esélyes a vezetőedzői posztra, és Luis Figo neve is a lehetséges utódok között van.