Profi boksz

Jean Pascal harmadszor is megküzdene Bernard Hopkinsszal

  • MTI
megosztom

Erdei Zsolt lehetséges következő ellenfele, a kanadai Jean Pascal ismét, immár harmadik alkalommal is megmérkőzne az amerikai Bernard Hopkinsszal, aki májusban megfosztotta őt a Boksz Világtanács (WBC) félnehézsúlyú világbajnoki címétől.

Pascal menedzsere, Yvon Michel kedden arról beszélt: az HBO televíziós csatorna illetékesei jelezték neki, hogy amennyiben bokszolója túllesz a "javasolt" Tavoris Cloud elleni meccsen, jövőre Hopkinsszal vagy Chad Dawsonnal találkozhat jövőre.

A veretlen Erdei szempontjából ez a nyilatkozat némi aggodalomra adhat okot, mivel a korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnok éppen kedden nyilatkozta azt, hogy valószínűleg Pascallal, a Nemzetközi Bokszföderáció övét birtokló Clouddal, vagy a Boksz Világszövetség (WBA) "királyával", a kazah Bejbut Sumenovval mérkőzhet legközelebb.

Pascal legutóbbi két meccsét vívta Hopkinsszal, aki ellen tavaly decemberben döntetlent ért el, májusban azonban kikapott tőle. A 46 éves Hopkins október 15-én Los Angelesben lép ringbe Dawson ellen.

megosztom