Angol foci

Gerrard adhat lendületet a Liverpoolnak, nagy visszatérõk a Citynél

Címkék:

Szerdán újabb hat mérkõzéssel folytatódnak az Angol Ligakupa 2011-2012-es kiírásának küzdelmei. Pályára lép a Liverpool, a Chelsea és Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion is.

Steven Gerrard fél év után tér vissza a Liverpoolba

Brighton (II.)-Liverpool A remek rajt után megtorpant a Vörösök lendülete a bajnokságban, a Stoke City és a Tottenham is megverte õket (utóbbi 0-4-re...), a másodosztályú Brighton elleni siker némi önbizalmat adhat a folytatáshoz. A legnagyobb lökést pedig a vezér visszatérése jelentheti, a féléves kényszerpihenõrõl visszatérõ Stevan Gerrard ha csak csereként is, de szóhoz jut szerda este. A felek 1983-ban találkoztak utoljára, a Brighton eleddig csak egyszer, 1982-ben gyõzött a Vörösök ellen.

Kenny Dalglish menedzser arra kérte a játékosait, hogy hálálják meg a szurkolók bizalmát, akki a Tottenham elleni csúfos kudarc alkalmával is támogatták kedvenceiket. "A nap legjobb része az õ biztatásuk volt. Biztos vagyok benne, hogy a fiúk mielõbb vissza szeretnék adni nekik ez a támogatást. A Ligakupában minél tovább szeretnénk menetelni. Erõs csapattal fogunk kiállni, ugyanúgy, ahogy az Exeter ellen az elõzõ körben, és ha azzal a mentalitással lépünk pályára, akkor nagy esélyünk lesz a gyõzelemre."

Everton-West Bromwich AlbionGera minden bizonnyal még szerdán sem lép pályára, errõl Michael Appleton a WBA segédezõje beszélt a klub hivatalos honlapjának. "Ez a mérkõzés még túl korai Zoltánnak. Akkor küldjük harcba, ha elõtte meggyõzõdtünk róla, gogy százszázalékos állapotban."

Egy biztos, nem lesz könnyû dolga Roy Hodgson csapatának, a Premier League-ben szépen menetelõ (egy vereség, két gyõzelem, egy döntetlen), legutóbb a Wigan ellen gyõzõ (3-1) Everton otthonában szerepel, ráadásul három játékos is (Roman Bednar, Gabriel Tamas és Shane Long) a kezdõdõ influenza tüneteit mutatja.

Chelsea-Fulham A Kékek ugyan bírnak a hazai pálya elõnyével, de a vasárnapi, MU elleni vereségbõl (1-3) kell összekaparniuk magukat, a hétvégén a Man. City ellen értékes pontot szerzõ Fulham ellen. André Villas-Boas nem szakít a csapat (és több PL klub) hagyományával, elsõsorban a tehetséges akadémistáknak ad lehetõséget.

"Ez a klub flozófiája, a tulajdonos is elmondta nekem, hogy támogatni kívánja a fiatal tehetségeket - mondta Villas-Boas. - Félreértés ne essék, elvárás felénk, hogy megnyerjük ezt a kupát, mert ennek is presztízse van. Az Arsenalnál már évek óta ezt csinálják, persze lehet vitatkozni arról, hogy ez hasznos-e vagy sem. Szerintem igen, mert tavaly a döntõig repítették a fiatalok a csapatot. Fontos hogy õk is lehetõséghez jussanak, hogy megismerkedjenek a körülményekkel és ezáltal is fejlesszék képességeiket. Emellett néhány tapasztalt játékosunk is ott lesz a pályán, köztük Didier Drogba is, aki felépült fejsérülésébõl, de még nem tudom, hogy kezdõként vagy cserként szerepel-e."

Manchester City-Birmingham City (II.) A City a címvédõt fogadja, a Birmingham februárban emlékezetes mérkõzésen, Obafemi Martins 89. percben szerzett góljával hódították el a kupát az Arsenal ellenében. A csapat azóta a másodosztályba csúszott, de meglepné a kékmezeseket. A Cityben lejárt Kolo Touré eltiltása, a védõ a Ligakupában tér vissza, az elõrejelzések szerint kezdõként, és Roberto Mancini Owen Hargreavesnek is lehetõséget ad. A birminghamiek utoljára 1998-ban nyertek az Etihad Stadionban, méág a Championshipben.

Angol Ligakupa, 3. forduló
A szerdai program:
Brighton (II.)-Liverpool (Tv: Sport1) 20:45
Cardiff City (II.)-Leicester City (II.) 20:45
Chelsea-Fulham 20:45
Manchester City-Birmingham City (II.) 20:45
Southampton (II.)-Preston North End (III.) 20:45
Everton-West Bromwich Albion 21:00